Διεθνή

Γάζα: Παιδί ανασύρθηκε από τα ερείπια – «Θέλω να πάρω ποδήλατο»

Δεύτερο φορτίο με περίπου 400 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για τη Γάζα απέπλευσε από κυπριακό λιμάνι.

Parallaxi
γάζα-παιδί-ανασύρθηκε-από-τα-ερείπια-1101114
Parallaxi

‘Ενας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί κι ένα άλλο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Καμπατίγια στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακοί γιατροί στη γειτονική πόλη Τζενίν.

Αυτόπτες μάρτυρες στην Καμπατίγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων νοτίως της Τζενίν, είπαν ότι ισραηλινοί στρατιώτες επέδραμαν στην πόλη τοποθετώντας ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και κάνοντας εφόδους σε σπίτια. Συνέλαβαν έναν άνδρα και τον γιό του.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι ένοπλοι Παλαιστίνιοι αντάλλαξαν πυρά με τους ισραηλινούς στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες από τις Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) σχετικά με το περιστατικό στην περιοχή της Τζενίν, η οποία θεωρείται θερμό σημείο για την ένοπλη παλαιστινιακή δράση.

Τουλάχιστον 32.705 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.190 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Παιδί ανασύρεται από τα ερείπια – «Θέλω να πάρω ποδήλατο»

Τη δραματική διάσωση ενός μικρού παιδιού που θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια στη Γάζα, δείχνει βίντεο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Ειδικότερα, οι διασώστες φαίνεται να ξεθάβουν το αγόρι από τα ερείπια, ενώ συγκλονίζει η επιθυμία του να αγοράσει ένα ποδήλατο όταν απελευθερωθεί.

Δεύτερο φορτίο με περίπου 400 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για τη Γάζα απέπλευσε από κυπριακό λιμάνι

Μια δεύτερη αποστολή με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρει σχεδόν 400 τόνους τροφίμων για τη Γάζα αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Φορτηγό πλοίο, το οποίο είναι ήδη αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι και μεταφέρει επισιτιστική βοήθεια συνδέθηκε με ένα σωστικό πλοίο και μια πλωτή αποβάθρα που επίσης μεταφέρουν βοήθεια και που ήταν ήδη ελλιμενισμένα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα. Την βοήθεια θα ρυμουλκεί το σωστικό πλοίο.

Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου, όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ανοίξει, σε συνεργασία με το Ισραήλ, ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο για τη διευκόλυνση φορτίων που φθάνουν κατευθείαν στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα