Διεθνή

Γάζα: “Μπορούσα να μυρίσω το αίμα. Έσταζε πάνω μου” – Η συγκλονιστική μαρτυρία 12χρονης

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας μικρής Παλαιστίνιας που είδε ολόκληρη την οικογένειά της να χάνεται

Parallaxi
γάζα-μπορούσα-να-μυρίσω-το-αίμα-έστα-1076671
Parallaxi

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας μικρής Παλαιστίνιας που στην ηλικία των 12 χρόνων έζησε τη φρίκη του πολέμου στη Γάζα και είδε ολόκληρη την οικογένειά της να χάνεται.

«Είμαι η Άλμα. Μην βοηθήσετε εμένα πρώτα. Βοηθήστε τη μαμά μου και τον μπαμπά μου. Και σας παρακαλώ βοηθήστε τον αδερφό μου Ταραζάν. Είναι ένα μωρό μόνο 18 μηνών», είναι τα λόγια της 12χρονης Άλμα Τζαρούρ από τη Γάζα στις 2 Δεκεμβρίου 2023.

Οι διασώστες την είχαν μόλις εντοπίσει θαμμένη κάτω από τα συντρίμμια μιας 5όροφης πολυκατοικίας που είχε καταρρεύσει μετά από έναν βομβαρδισμό στην πόλη της Γάζας.

Εκεί είχε μείνει θαμμένη για πάνω από τρεις ώρες.

«Ήμασταν ευτυχισμένοι μαζί ως οικογένεια», λέει η Άλμα. Αγκαλιάζαμε ο ένας τον άλλον όταν φοβόμασταν. Μακάρι να μπορούσα να τους κρατήσω όλους. Δεν είχα αρκετό χρόνο μαζί τους» λέει η Άλμα η οποία φιλοξενείται πλέον στη σκηνή του θείου της στη Ράφα.

Η Άλμα ζητούσε να διασώσουν πρώτα την οικογένειά της, δείχνοντας στα συνεργεία που βρίσκεται.

«Θυμάμαι ότι ξύπνησα κάτω από τα ερείπια. Έλεγξα το iPad μου και είδα ότι ήταν 09:00. Ήλπιζα ότι ο αδερφός μου Ταραζάν θα ήταν ακόμα ζωντανός. Τον φώναζα και ήλπιζα ότι ένας από τους δικούς μου θα ήταν ζωντανός. Μπορούσα να μυρίσω το αίμα. Έσταζε πάνω μου. Ούρλιαζα να μας σώσει κάποιος. Άκουγα και άλλους να φωνάζουν» περιγράφει στο BBC.

Αλλά αφού η Άλμα σώθηκε, είδε τη σορό του Ταραζάν.

«Εύχομαι τον θάνατο αφού είδα τον αδερφό μου έτσι, Ήταν μόλις 18 μηνών. Τι έχει κάνει σε αυτόν τον πόλεμο;», λέει.

Ο Ταραζάν δεν ήταν η μόνη της απώλεια. Ολόκληρη η οικογένειά της είχε σκοτώθηκε, οι γονείς της και άλλα τρία αδέρφια της.

Οι γονείς της Άλμα είχαν μετακινηθεί ήδη τρεις φορές προκειμένου να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς και να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή.

Στο τελευταίο καταφύγιό τους το κτίριο όπου κοιμόντουσαν κατέρρευσε από βομβαρδισμό.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα