Γάζα-Βίντεο: Παίζουν ποδόσφαιρο και δίπλα τους πέφτουν βόμβες – Τουλάχιστον 29 νεκροί

Η συγκλονιστική στιγμή που Ισραηλινοί χτυπούν σχολείο

Parallaxi
γάζα-βίντεο-παίζουν-ποδόσφαιρο-και-δί-1186791
Parallaxi

Συγκλονίζει το βίντεο από τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει σχολείο στο οποίο είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι στη Γάζα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Όπως καταγράφηκε στο βίντεο που έφερε στο φως το Al Jazeera, νεαροί παίζουν ποδόσφαιρο, όταν ξαφνικά ακούγεται ένας εκκωφαντικός ήχος και στη συνέχεια κραυγές και πανικός.

Το σχολείο που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής βρίσκεται στην πόλη Αμπάσαν, κοντά στο Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα.

Η επίθεση είναι η τέταρτη ισραηλινή επίθεση που πλήττει ένα σχολικό κτήριο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες και έρχεται αφού το Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές μαζικής εκκένωσης για τμήματα του Χαν Γιούνις και της πόλης της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες να φύγουν και προκαλώντας το κλείσιμο τριών βασικών νοσοκομείων.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν το Ισραήλ ότι επιβάλλει «στοχευμένη λιμοκτονία» στον πληθυσμό της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Οι διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα πρόκειται να συνεχιστούν την Τετάρτη στο Κατάρ και την Πέμπτη στην Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 38.243 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 88.243 τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις υπό την ηγεσία της Χαμάς εκτιμάται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα