Η Γάζα γίνεται νεκροταφείο παιδιών

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ενεπλάκη σε «σκληρές μάχες» με τη Χαμάς στη Γάζα

Parallaxi
η-γάζα-γίνεται-νεκροταφείο-παιδιών-1076122
Parallaxi

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα, που είναι περικυκλωμένη από τρεις πλευρές, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι ενεπλάκη σε “σκληρές μάχες” με τη Χαμάς στη Γάζα καθώς συνεχίζει να πλήττει το παλαιστινιακό έδαφος με αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις πυροβολικού.

Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων έχει ανέλθει σε 8.525.

Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται 3.542 παιδιά.

UNICEF: Η Γάζα γίνεται νεκροταφείο παιδιών

Η UNICEF αναφέρει ότι τουλάχιστον 940 παιδιά έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η αφυδάτωση των βρεφών αποτελεί αυξανόμενη απειλή στον θύλακα που επιχειρεί να επιβιώσει μόνο με το 5% της κανονικής παραγωγής νερού.

«Η Γάζα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο παιδιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF Τζέιμς Έλντερ σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο Έλντερ επανέλαβε την έκκληση της UNICEF για άμεση κατάπαυση του πυρός και πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε προμήθειες για τον θύλακα, λέγοντας ότι τα παιδιά στη Γάζα πεθαίνουν όχι μόνο λόγω των αεροπορικών επιδρομών αλλά και λόγω της έλλειψης της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα στη Γάζα.

Επίθεση σε φυλάκιο της Χαμάς – Κατασχέσαμε σημαντική ποσότητα όπλων λέει ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι τις τελευταίες ώρες ενεπλάκη σε «σφοδρές μάχες βαθιά μέσα» στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε φυλάκιο της Χαμάς στα βόρεια της Γάζας, ανέφερε ανακοίνωση του στρατού, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα όπλων.

Γάζα: Οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία με κάθε τρόπο λόγω έλλειψης ασθενοφόρων

Οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Γάζας με κάθε τρόπο λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, δείτε βίντεο

Χούρι: Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε IDF και Χαμάς – Το Ισραήλ επιχειρεί να αποκόψει τη βόρεια από τη νότια Γάζα

Ο έγκυρος δημοσιογράφος της Haaretz, Τζακ Χούρι γράφει στην ισραηλινή εφημερίδα ότι αυτή την ώρα διεξάγονται σφοδρές μάχες στην πόλη της Γάζας αφού το Ισραήλ επιχειρεί να αποκόψει το βόρειο κομμάτι της Λωρίδας (σ.σ. όπου βρίσκεται η πόλη της Γάζας) από την υπόλοιπη επικράτεια.

Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τη Χαμάς μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με την ηγεσία του κινήματος της Χαμάς μέσω του Κατάρ, δήλωσε στο RIA Novosti διπλωματική πηγή στη Ντόχα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με τη Χαμάς. Το κάνουν αυτό μέσω του Κατάρ», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Το Ισραήλ συνεχίζει να στοχοποιεί «σκόπιμα» νοσοκομεία

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι το Ισραήλ συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα στην πολιορκημένη Λωρίδα.

«Οι παραβιάσεις κατά των ιατρικών ομάδων συνεχίζονται. Εκατόν τριάντα μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους», δήλωσε ο Ashraf al-Qudra, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι ισραηλινοί κατακτητές συνεχίζουν να χτυπούν σκόπιμα ιατρικά ιδρύματα. Πενήντα επτά ιατρικά ιδρύματα έχουν πληγεί μέχρι στιγμής. Τριάντα δύο ιατρικά κέντρα είναι εκτός λειτουργίας λόγω στοχοποίησης ή έλλειψης καυσίμων».

«Κανείς άλλος δεν θα βγει [να διαμαρτυρηθεί]. Αυτή είναι η διαταγή μου» λέει ο Καντίροφ

Σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση προχώρησε ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος διέταξε τις αστυνομικές δυνάμεις να πυροβολούν διαδηλωτές για να αποτρέψει αναταραχές παρόμοιες με την αντι-ισραηλινή εξέγερση της Κυριακής στο γειτονικό Νταγκεστάν.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ο Καντίροφ έδωσε εντολή στις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνοφρουράς να συλλάβουν όποιον βγει στους δρόμους.

Η Ιορδανία ζητά να σταματήσει άμεσα η «ανθρωπιστική καταστροφή»

Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι ζήτησε να σταματήσει άμεσα «η ανθρωπιστική καταστροφή» στη Γάζα που προκαλείται από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Προέτρεψε την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στη σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ.

Ο Σαφάντι τόνισε επίσης την ανάγκη να παρασχεθεί επειγόντως και επαρκώς ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας αναφέρουν ότι 8. 306 άνθρωποι – εκ των οποίων 3. 457 ανήλικοι – έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων καταδικάζει τον “ισραηλινό βομβαρδισμό” πολιτιστικού κέντρου του στη Γάζα

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων καταδίκασε σήμερα “τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό” του πολιτιστικού κέντρου του στη Γάζα, εκφράζοντας λύπη για την “αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές” στο παλαιστινιακό έδαφος. Το Πατριαρχείο καταδίκασε σε μια ανακοίνωση “τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό του ορθόδοξου πολιτιστικού κέντρου στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα στη Γάζα νωρίτερα σήμερα”.

ActionAid: Οικογένειες μπορεί να χάσουν τη ζωή τους από αφυδάτωση στη Γάζα

Η έλλειψη νερού έχει αρχίσει να απειλεί ζωές στη Γάζα, με τους πρόσφατους βομβαρδισμούς να έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ActionAid. Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει, οι ποσότητες νερού που μεταφέρονται στα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας είναι εντελώς ανεπαρκείς και οι ελλείψεις στα καύσιμα συνεχίζονται, με ολέθρια αποτελέσματα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα