Διεθνή

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Τι αναφέρει ο Ντμίτρι Παλιάνσκι, μέλος της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ

Parallaxi
η-πρώτη-αντίδραση-της-ρωσίας-για-την-επ-1147191
Parallaxi

Η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε επίσημες δηλώσεις για την επίθεση  που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου (13/4).

Ωστόσο, υπάρχει μια πρώτη επίσημη αντίδραση από τον Ντμίτρι Παλιάνσκι, που είναι αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Ο ίδιος ενημερώνει για την συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας απόψε (14/4) το βράδυ και αναφέρει για δύο διαφορετικά ενημερωτικά σχέδια που θα τεθούν, από το Ισραήλ και το Ιράν, αντίστοιχα.

Το Ισραήλ μιλάει για παραβίαση των όρων του ΟΗΕ, κάτι που ειρωνεύεται ο Ρώσος διπλωμάτης, καθώς τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι προκάλεσε την επίθεση του Ιράν, δηλαδή το θανατηφόρο χτύπημα στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό.

Το ιρανικό ενημερωτικό σχέδιο μιλά για το απαντητικό χτύπημα στο πλαίσιο δικαιώματος της αυτοάμυνας του Ιράν, με βάση το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι βρισκόμαστε σε μια εν δυνάμει μεγάλη κρίση στη Μέση Ανατολή και συντάσσονται με τις χώρες που προσπαθούν να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι το Ιράν είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα για το χτύπημα στο Ισραήλ και η Μόσχα συνεχίζει να διατηρεί ένα κανάλι επικοινωνίας με το Ιράν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα