Διεθνή

Η πρώτη τρανς γυναίκα που στέφθηκε «Μις Ολλανδία 2023»

Ποια είναι η Rikkie Valerie Kolle – Θα είναι η δεύτερη τρανς εκπρόσωπος στα καλλιστεία Μις Υφήλιος μετά την Angela Ponce.

Parallaxi
η-πρώτη-τρανς-γυναίκα-που-στέφθηκε-μι-1031311
Parallaxi

Η Rikkie Valerie Kolle είναι ένα μοντέλο που έγραψε ιστορία, αφού έγινε το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που κέρδισε τον τίτλο της Μις Ολλανδία στην ιστορία των καλλιστείων.

Η 22χρονη, από την πόλη Μπρέντα της νότιας Ολλανδίας έγινε η πρώτη διεμφυλική που κερδίζει σε έναν διαγωνισμό που διεξάγεται επί 94 χρόνια. Ξεπέρασε τις Habiba Mostafa, Lou Dirchs και Nathalie Mogbelzada κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ το Σάββατο 8/7.

Κατά συνέπεια, η νίκη της κατοχυρώνει τη θέση της ως υποψήφια για τον 72ο τίτλο της Μις Υφήλιος, ενώ κατέστη η δεύτερη τρανς εκπρόσωπος στα παγκόσμια καλλιστεία μετά την Angela Ponce.

Η 22χρονη κοινοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή, συμπεριλαμβανομένου οπτικού υλικού από τη στιγμή της στέψης της μαζί με άλλα μοντέλα.

Στις δηλώσεις της ενώπιον της κριτικής επιτροπής, η ίδια δήλωσε πως θα ήθελε να γίνει πρότυπο και φωνή για όσους βιώνουν τον αποκλεισμό. “Ξέρω καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να νιώθεις μόνη και να μην μπορείς να κάνεις θετικές σκέψεις.

Όταν ήμουν «ο μικρός Ρικ» και έκανα coming out ως transgender, δεν ήταν καθόλου εύκολο, υπέφερα. Πλέον όμως, με την αφοσίωσή μου και τη δύναμή μου, ελπίζω να συνεισφέρω στην κοινωνία μας σχετικά με την αποδοχή».

Στην ανάρτησή της για τη νίκη της στο Instagram, η Kolle έγραψε μεταξύ άλλων πως θέλει πλέον να γίνει η ίδια το παράδειγμα, «που μου έλειψε όταν ήμουν μικρή».

«Έχω γνωρίσει τον εαυτό μου καλύτερα μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό. Έχω ξεπεράσει τα όριά μου ψυχικά και σωματικά. Αισθάνομαι μόνο ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε σε άλλη ανάρτηση για τα καλλιστεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Rikkie Valerie Kolle εκτός από μοντέλο είναι και ηθοποιός, ενώ είχε λάβει μέρος στο Holland’s Next Top Model. Φυσικά, δεν έλειψαν και τα πικρόχολα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις του official Instagram page του Miss Nederland, που ανέφεραν πως πρόκειται για “βιολογικό άντρα”, ωστόσο ήταν η μειοψηφία.

Η 22χρονη δέχθηκε ωστόσο και αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που την αποκαλούν «αρσενικό». Σε πολλούς δε, δεν άρεσε το ότι ένας «βιολογικός άνδρας» πήρε τη θέση των γυναικών στα καλλιστεία.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα