Διεθνή

ΗΠΑ: 85χρονος βοήθησε οικογένεια να σωθεί από το φλεγόμενο σπίτι της

Μέσα στο σπίτι ήταν ένας πατέρας και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ η μητέρα, που εργάζεται ως νοσοκόμα, είχε εφημερία και έλειπε.

Parallaxi
ηπα-85χρονος-βοήθησε-οικογένεια-να-σωθε-1016016
Parallaxi

Ένας 85χρονος άνδρας κατάφερε να σώσει τη ζωή οικογένειας στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, όταν το σπίτι τους έπιασε φωτιά.

Ο Santo Livio ξυπνούσε νωρίς όλη του τη ζωή για να πάει στη δουλειά και μετά τη συνταξιοδότησή του είναι δύσκολο να αποτινάξει τη συνήθεια. Αυτό, ωστόσο, αποδείχθηκε σωτήριο για τους ενοίκους κοντινού σπιτιού όπου ξέσπασε φωτιά ένα πρωινό.

Αρχικά είδε πυκνές στήλες καπνού, αλλά η πρωινή ομίχλη τον μπέρδεψε και δεν ήταν σίγουρος. «Δεν ήταν σίγουρος αν έβλεπε καπνό ή ομίχλη, βγήκε έξω, οπότε είδε μια γυναίκα να περπατάει στο δρόμο» γύρω στις 5:30 π.μ., ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Τη ρώτησε αν της φαινόταν για καπνός και εκείνη απάντησε ναι, οπότε και οι δύο τους έτρεξαν στο σπίτι και προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τους ενοίκους, χτυπώντας την πόρτα και τα παράθυρα».

Ο 85χρονος κάλεσε την αστυνομία και η οικογένεια πρόλαβε να εγκαταλείψει το σπίτι πριν να είναι αργά. Μέσα ήταν ένας πατέρας και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ η μητέρα, που εργάζεται ως νοσοκόμα, είχε εφημερία και έλειπε.

Η αστυνομία ενημέρωσε πως η οικογένεια κοιμόταν και δεν είχε καταλάβει τη φωτιά, την ώρα που ο 85χρονος και η άγνωστη γυναίκα έτρεξαν για να βοηθήσουν.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 50 πυροσβέστες και, όπως όλα δείχνουν, «η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το γκαράζ» αλλά παραμένει άγνωστη η αιτία.

Ο ηλικιωμένος δηλώνει πως του αρέσει να είναι «καλός γείτονας» και ελπίζει «αυτό που έκαναν για κάποιον, να το έκανε κι αυτός για μένα».

*Με πληροφορίες από Fox News, LIFO

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα