Life

ΗΠΑ: Αρνήτρια μητέρα τεσσάρων παιδιών πέθανε από κορονοϊό

Λίγες ημέρες μετά από το σύζυγο της.

Parallaxi
ηπα-αρνήτρια-μητέρα-τεσσάρων-παιδιών-803188
Parallaxi

Η 42χρονη Lydia Rodriguez, καθηγήτρια πιάνου και μητέρα τεσσάρων παιδιών, πέθανε τη Δευτέρα από κορωνοϊό.

Mόλις δύο εβδομάδες πριν είχε πεθάνει ο σύζυγός της, Lawrence Rodriguez, επίσης από επιπλοκές του κορωνοϊού σε ηλικία 49 ετών.

Νοσηλεύτηκαν και οι δύο εντός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες, η Lydia θεωρούσε πως ο οργανισμός της ήταν αρκετά δυνατός να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό χωρίς εμβόλιο.

Μετά όμως από μια εβδομάδα σε μια θρησκευτική κατασκήνωση τόσο αυτή όσο και όλα τα άλλα μέλη της οικογένειας της διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Ως τότε, η 42χρονη είχε αλλάξει γνώμη και ζήτησε να εμβολιαστεί, αλλά όπως είπε ο γιατρός της ήταν πλέον αργά.

Ένας αναπνευστήρας την περίμενε, είπε η ξαδέλφη της, Dottie Jones, στη Washington Post.

«Η Lydia δεν πίστευε ποτέ στα εμβόλια», εξηγεί η 55χρονη ξαδέλφη της.

«Πίστευε πως μπορούσε να διαχειριστεί τα πάντα μόνη της, πως βασικά δεν χρειάζεσαι φάρμακα».

Ο σύζυγος της Lydia επίσης αρνείτο να κάνει το εμβόλιο, ενώ τρία από τα τέσσερα παιδιά δικαιούνται να το κάνουν, αλλά ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η οικογένεια δεν είπε σε κανέναν πως αρρώστησε μέχρι που ο Lawrence αναγκάστηκε να μεταφέρει επειγόντως τη Lydia στο νοσοκομείο επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η Lydia εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ και εκείνος σε διαφορετική πτέρυγα.

H υπόλοιπη οικογένεια βοηθούσε τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, που είχαν όλα νοσήσει και βρίσκονταν σε καραντίνα στο σπίτι. Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά, ενώ το μικρότερο παιδί ήταν το μοναδικό που εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

Για μια στιγμή η κατάσταση του Lawrence φάνηκε να βελτιώνεται, αλλά λίγες ημέρες μετά την εισαγωγή του, μπήκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ. Εκεί λίγο πριν τον βάλουν σε αναπνευστήρα ζήτησε από τους γιατρούς το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά ήδη ήταν αργά. Πέθανε στις 2 Αυγούστου.

Η Lydia ήταν πλέον τότε πλήρως εξαρτημένη από την μάσκα οξυγόνου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να μιλήσει στα παιδιά της, που τηλεφωνούσαν για να την ακούσουν και να της τραγουδήσουν χριστιανικούς ύμνους.

«Προσευχόμαστε για σένα και φροντίζουμε τα παιδιά», της έλεγε η Dottie. Στις 16 Αυγούστου η Lydia έφυγε από την ζωή.

Στις τελευταίες της στιγμές, η 42χρονη, ζήτησε από τους συγγενείς να της υποσχεθούν κάτι: «Σας παρακαλώ, βεβαιωθείτε ότι θα εμβολιαστούν τα παιδιά μου», είπε στην αδερφή της, την τελευταία φορά που μίλησαν στο τηλέφωνο.

Η περίπτωση του ζεύγους Rodriguez μοιάζει με αναρίθμητες άλλες ανεμβολίαστων ασθενών που παρακαλούν για εμβόλιο λίγο πριν διασωληνωθούν.

Η Lydia με τον Lawrence είναι δύο από τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν έχουν κάνει ακόμη ούτε καν την πρώτη δόση εμβολίου, παρ’ ότι οι επιστήμονες υπογραμμίζουν συνεχώς πως το εμβόλιο μειώνει σημαντικά την πιθανότητα βαριάς νόσησης ή θανάτου λόγω κορωνοϊού.

Η οικογένεια μετέφερε την τελευταία επιθυμία να εμβολιαστούν τα 18χρονα δίδυμα παιδιά τους, ενώ ο 16χρονος γιος τους αναμένεται σύντομα να λάβει την πρώτη δόση και η 11χρονη κόρη τους μόλις πληροί τα κριτήρια.

Χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα και για τα τέσσερα παιδιά. Η μητέρα τους είχε γενέθλια και εάν ζούσε θα γινόταν 43 ετών.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα