Διεθνή

ΗΠΑ: Η περιπέτεια 6χρονου που θύμισε το Home Alone – Ασυνόδευτος σε λάθος πτήση

Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη

Parallaxi
ηπα-η-περιπέτεια-6χρονου-που-θύμισε-το-home-568905
Parallaxi

H ζωή μιμήθηκε την τέχνη στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν 6χρονο που ταξίδευε ασυνόδευτος για τις διακοπές των Χριστουγέννων και για κακή του τύχη η αεροπορική εταιρεία έκανε λάθος και τον έβαλε σε λάθος πτήση.

Σαν σε σκηνή από την σειρά ταινιών «Μόνος στο Σπίτι» η low badget αεροπορική εταιρεία Spirit Airlines δεν κατάλαβε το λάθος της μέχρι την στιγμή που η γιαγιά του μικρού που τον περίμενε στο αεροδρόμιο Φορτ Μάγιερ άρχισε να τον αναζητά με τον μικρό να προσγειώνεται τελικά στο Ορλάντο, 257 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του αρχικού προορισμού του.

ΗΠΑ: Η περιπέτεια του 6χρονου Κάσπερ θύμισε σκηνή από το Home Alone 2 – Αεροπορική εταιρεία τον έβαλε ασυνόδευτο σε λάθος πτήση Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο με την εταιρεία να αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη και το γεγονός να γίνεται viral σε όλο τον κόσμο θυμίζοντας την περιπέτεια του ηθοποιού Μακόλει Κάλκιν στην ταινία Home Alone 2.

ΗΠΑ: Η περιπέτεια του 6χρονου Κάσπερ θύμισε σκηνή από το Home Alone 2 – Αεροπορική εταιρεία τον έβαλε ασυνόδευτο σε λάθος πτήση

«Στις 21 Δεκεμβρίου, ένα ασυνόδευτο παιδί που ταξίδευε από τη Φιλαδέλφεια (PHL) προς το Φορτ Μάιερς (RSW) επιβιβάστηκε λανθασμένα σε πτήση προς το Ορλάντο (MCO)», ανέφερε η Spirit Airlines σε ανακοίνωση που δόθηκε την Κυριακή. «Το παιδί βρισκόταν πάντα υπό τη φροντίδα και την επίβλεψη ενός μέλους της ομάδας Spirit και μόλις ανακαλύψαμε το λάθος, λάβαμε άμεσα μέτρα για να επικοινωνήσουμε με την οικογένεια και να την επανασυνδέσουμε. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ευθύνη της μεταφοράς όλων των επισκεπτών μας και διεξάγουμε εσωτερική έρευνα. Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια για αυτή την εμπειρία», προσέθεσε.

«Ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω ζήσει» Η γιαγιά του 6χρονου, Κάσπερ, Μαρία Ράμος περιέγραψε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WINK News τις στιγμές αγωνίας μέχρι να βρει που είχε καταλήξει ο εξάχρονος εγγονός της δείχνοντας την ετικέτα check-in που είχε στα χέρια της.

Η Ράμος είπε ότι ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχει ζήσει ποτέ, μέχρι που τελικά ο Κάσπερ τηλεφώνησε για να πει ότι είχε προσγειωθεί, αλλά στο λάθος αεροδρόμιο, τέσσερις ώρες μακριά, στο Ορλάντο, αν και η τσάντα του κατάφερε με κάποιο τρόπο να φτάσει στο Φορτ Μάιερς.

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρθηκε να πληρώσει στην γιαγιά του παιδιού το αντίτιμο της βενζίνης για τη διαδρομή που έπρεπε να κάνει για να παραλάβει τον εγγονό της, ωστόσο το μόνο που η γιαγιά του θέλει είναι απαντήσεις ελπίζοντας να μην έχει τραυματιστεί ψυχικά ο Κάσπερ που προς το παρόν λέει ότι δεν θέλει να ξαναπετάξει.

Ο Κάσπερ δεν ήταν το μόνο παιδί που χάθηκε σε πτήση Παρότι είναι περίεργο αυτό το συμβάν δεν είναι και σπάνιο το να μπαίνουν σε άλλες πτήσεις ασυνόδευτα παιδιά. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2009 στις ΗΠΑ, όταν δύο ασυνόδευτα κορίτσια σε διαφορετικές πτήσεις τοποθετήθηκαν σε λάθος αεροσκάφη της Continental Airlines. Η αεροπορική εταιρεία απέδωσε το μπέρδεμα στην «κακή επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού». Και το 2019, ωστόσο ένα αγόρι επιβιβάστηκε σε πτήση της United Airlines για τη Γερμανία, όταν υποτίθεται ότι ταξίδευε στη Σουηδία.

Πηγή: BBC News, WINK News

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα