Διεθνή

ΗΠΑ προς Τουρκία: Θα πουλήσουμε στην Ελλάδα τα F-35 αν συνεχίζετε να εμποδίζετε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Μπλίνκεν άλλωστε έχει προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του

Parallaxi
ηπα-προς-τουρκία-θα-πουλήσουμε-στην-ελ-932546
Parallaxi

Συνεχίζεται το σκληρό ροκ ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία συνεχίζει να καθυστερεί να εγκρίνει η Άγκυρα.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ μετά από τη νέα καθυστέρηση από την Τουρκία αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα για να αποσυνδέσουν την πώληση των F-16 από τα F-35 και να προχωρήσουν με την πώληση των μαχητικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, ο Άντονι Μπλίνκεν στην περιοδεία που θα κάνει τις επόμενες ημέρες, θα συμπεριλάβει και την Τουρκία, σε μια ακόμη προσπάθεια να πειστεί ο Ερντογάν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας, μόλις ανοίξει η εθνοσυνέλευση στα μέσα Ιανουαρίου.

Αν δεν γίνει αυτό, αναμένεται να ειδοποιηθεί επίσημα το Κογκρέσο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα ακόμη και αν μια τέτοια εξέλιξη προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Άγκυρα.

Ο Μπλίνκεν άλλωστε έχει προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, πως αυτό είναι κάτι που θα συμβεί αν συνεχίσει η Τουρκία να αθετεί τις υποσχέσεις της σε σχέση με την Σουηδία.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα