Διεθνή

Ισπανία: Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλα τα νοσοκομεία

Η χώρα αντιμετωπίζει κορύφωση των λοιμώξεων από τη γρίπη και από τον κορονοϊό

Parallaxi
ισπανία-υποχρεωτική-η-χρήση-της-μάσκα-880874
Parallaxi

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Μόνικα Γκαρσία, την Τετάρτη (10/01) κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κορύφωση των λοιμώξεων από τη γρίπη και από τον κορονοϊό.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, προσθέτοντας: «Είναι απλώς κοινή λογική».

Το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας διέταξε τη χρήση μάσκας στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και συνέστησε μάσκες σε ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις, όπως είναι τα οδοντιατρεία.

Αρκετές ισπανικές περιφέρειες είχαν ήδη διατάξει τους ασθενείς, τους επισκέπτες και το προσωπικό των νοσοκομείων να φορούν μάσκες από την περασμένη εβδομάδα. Η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας πρότεινε, τη Δευτέρα (08/01), να επεκταθεί αυτή η απαίτηση σε εθνικό επίπεδο. Οι περιφέρειες θα μπορούν να άρουν την απαίτηση εάν οι λοιμώξεις μειωθούν για δύο εβδομάδες.

Η Ισπανία ήταν από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που κατάργησαν τη χρήση μάσκας μετά την πανδημία του κορονοϊού, με τους ανθρώπους να ενημερώνονται ότι πρέπει να τις φορούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 και στα κέντρα υγείας και στα φαρμακεία μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα