Διεθνή

Ισραήλ: Καταγγέλλει ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε ελληνορθόδοξη εκκλησία με ρουκέτα

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι τραυματίστηκε ένας άνθρωπος

Parallaxi
ισραήλ-καταγγέλλει-ότι-η-χεζμπολάχ-επ-1080019
Parallaxi

Ο στρατός του Ισραήλ καταγγέλλει ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Iqrit με αντιαρματική ρουκέτα και πως τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

«Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στην περιοχή Iqrit στο βόρειο Ισραήλ με αντιαρματική ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο. Τραυματίστηκε ένας άνθρωπος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

«Αυτή η επίθεση δεν αποτελεί μόνο ξεκάθαρη παραβίαση του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στα social media – και δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους από ανεξάρτητες πηγές – το Ισραήλ ανταπέδωσε αμέσως την επίθεση της Χεζμπολάχ στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, μόλις μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.915 ανθρώπους, από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου.

Στον απολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται 241 άνθρωποι που σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο έκανε επίσης λόγο για 54.918 τραυματίες από την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 382 άνθρωποι τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: newsit.gr – ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα