Διεθνή

Ισραήλ: Κατέλαβαν την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος στη Ράφα οι IDF

“Έχουμε τον επιχειρησιακό έλεγχο της περιοχής και του περάσματος“

Parallaxi
ισραήλ-κατέλαβαν-την-παλαιστινιακή-π-759354
Parallaxi

Η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού μετέδωσε πως μονάδες του κατέλαβαν την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, το οποίο συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο.

“Έχουμε τον επιχειρησιακό έλεγχο της περιοχής και του περάσματος“, δήλωσε εκπρόσωπος των IDF κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος μιλώντας στο CNN, ανέφερε πως όλες οι μετακινήσεις στο πέρασμα της Ράφα σταμάτησαν μετά την κατάληψη των εγκαταστάσεων από ισραηλινά τανκς στην παλαιστινιακή πλευρά.

“Η μετακίνηση επιβατών και η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας έχει σταματήσει εντελώς“, δήλωσε ο Wael Abu Omar, εκπρόσωπος της Γενικής Αρχής Συνόρων και Διαβάσεων.

Οι διελεύσεις σταμάτησαν “αφού τα ισραηλινά τανκς κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις διέλευσης από την παλαιστινιακή πλευρά”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η εγκατάσταση βρισκόταν υπό πολιορκία ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας.

Τρεις πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς επιβεβαίωσαν ότι η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ανασταλεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω αυτής της συνοριακής διέλευσης εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακο το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνει στον θύλακο υπό πολιορκία, το σύνολο του πληθυσμού του οποίου αντιμετωπίζει λιμό, κατά τον ΟΗΕ.

Πηγή: News24/7

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα