Ισραήλ: Στα καταφύγια οι πολίτες του Τελ Αβίβ – Ήχησαν σειρήνες

Προσπάθεια αναχαίτισης βλημάτων τα οποία έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο αναφέρει ο ισραηλινός στρατός

Parallaxi
ισραήλ-στα-καταφύγια-οι-πολίτες-του-τε-1179312
Parallaxi

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ηχούν αυτή την ώρα στο Τελ Αβίβ και το ευρύτερο κεντρικό Ισραήλ. Εκατομμύρια πολίτες σπεύδουν στα καταφύγια για να προφυλαχθούν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό γίνονται προσπάθειες αναχαίτισης βλημάτων τα οποία έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο. Ισραηλινά μέσα διατείνονται ότι η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο στρατός αναφέρει ότι σύντομα θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες και προτρέπει το κοινό να συμμορφωθεί με τις οδηγίες ασφαλείας της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

Στο μεταξύ, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λίβανο κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο «τώρα», όπως ανέφερε το Reuters. Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι οι πρόσθετες πτήσεις που οργάνωσε για τους πολίτες της που ταξιδεύουν από τη Βηρυτό «δεν θα συνεχιστούν επ’ αόριστον».

Υπενθυμίζεται ότι η λιβανέζικη Χεζμπολάχ απείλησε το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, στον απόηχο της επιδρομής drone εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Iσραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ενεργοποιήθηκαν προειδοποιητικές σειρήνες, γεγονός που ο ισραηλινός στρατός θα διερευνήσει, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ διαμήνυσε ότι η επίθεση «νότια της Χάιφα ήταν μόνο μια πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».

Νεκρός ακόμα ένας αξιωματούχος της Χαμάς, ανακοίνωσαν οι IDF

Οι IDF και η Shin Bet σε κοινή ανακοίνωση τους ανέφεραν ότι ο αξιωματούχος της Χαμάς που σχεδίασε τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αλεξίπτωτων πλαγιάς στις 7 Οκτωβρίου σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Σεπτεμβρίου.

Ο Samer Abu-Daqa ήταν ανάμεσα στους τρομοκράτες που σχεδίασαν τη διείσδυση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου με αλεξίπτωτα πλαγιάς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Ισραήλ τον αποκαλεί «βασική πηγή γνώσης», ο οποίος έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία των μονάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αλεξίπτωτων πλαγιάς της Χαμάς.

Στο παρελθόν, διετέλεσε μεταξύ άλλων, επικεφαλής της μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή όπλων της Χαμάς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα