Βίντεο με τη στιγμή που ρουκέτα της Χεζμπολάχ χτυπά πόλη στο βόρειο Ισραήλ

Ισραηλινά ασθενοφόρα και πυροσβέστες έσπευσαν

Parallaxi
βίντεο-με-τη-στιγμή-που-ρουκέτα-της-χεζ-1228904
Parallaxi

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τη στιγμή που μια ρουκέτα της Χεζμπολάχ έπληξε μια πόλη στο βόρειο Ισραήλ.

Ισραηλινά ασθενοφόρα και πυροσβέστες έσπευσαν στην πόλη Karmiel του βόρειου Ισραήλ στις 14 Οκτωβρίου μετά την εκτόξευση πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ.

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά σε ένα αυτοκίνητο, ενώ οι γιατροί περιέθαλψαν μια ελαφρά τραυματισμένη γυναίκα, ανέφερε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ MDA.

Νέα πυραυλική επίθεση από τον Λίβανο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ σήμαναν συναγερμό το απόγευμα της Δευτέρας (14/10), καθώς σειρήνες ήχησαν στα κεντρικά της χώρας, λόγω εκτόξευσης πυρών από τον Λίβανο.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι συναγερμός σήμανε -μεταξύ άλλων- στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της χώρας. Επίσης, έγινε γνωστό πως ξεκίνησαν έρευνες, ώστε να εντοπιστούν τοποθεσίες «που έχουν πληγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».

Λίγο μετά, οι IDF ανέφεραν πως τρία βλήματα διέσχισαν τον αέρα από τον Λίβανο προς την ισραηλινή επικράτεια κι ότι όλα τους αναχαιτίστηκαν.

Ισραηλινά αεριωθούμενα έπληξαν τον εκτοξευτή από όπου ερρίφθησαν τα βλήματα, προστίθεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

«Ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της πόλης Σαφέντ

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε μια «μεγάλη ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ. Ακόμη, η οργάνωση σημείωσε ότι απάντησε στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.

Οι ρίψεις αυτές ήρθαν την επομένη ενός πλήγματος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ προς τη Χάιφα (βόρεια), που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της φονικότερης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης των δυνάμεων που διοικεί το Τελ Αβίβ στον νότιο Λίβανο, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ισραήλ: Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι συστοιχίες του Iron Dome

Σημειώνεται ότι λόγω του μπαράζ ρουκετών, δεν μπορούσε να προσγειωθεί πολιτικό αεροσκάφος, τη στιγμή που έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι συστοιχίες του Iron Dome.

Σε βίντεο που «ανέβηκαν» στο Χ (πρώην Twitter), φαίνεται πλήθος κόσμου στο Τελ Αβίβ να τρέχει προς κάποιο σημείο που θα παράσχει κάλυψη, καθώς φοβάται τις επιθέσεις από τον Λίβανο.

Το Ισραήλ χτύπησε και τον βόρειο Λίβανο

Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανέφερε πως μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα και το βόρειο τμήμα της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση, από ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού, στην επαρχία της Σγάρτα.

Το χτύπημα έγινε σε ένα σπίτι που είχε νοικιαστεί σε εκτοπισμένες οικογένειες, όπως δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος της Αϊτού, Τζόζεφ Τραντ. Εκτός από τους νεκρούς, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

Ο βορράς του Λιβάνου δεν είναι προπύργιο της σιιτικής Χεζμπολάχ και η περιοχή που έχει χτυπηθεί αποτελεί διαχρονικά σημείο στο οποίο διαμένουν χριστιανικοί πληθυσμοί και συγκεκριμένα μαρωνίτες καθολικοί.

Το Ισραήλ, καθώς εντείνει τις επιθέσεις του στην περιοχή, διέταξε τη Δευτέρα (14/10) τους κατοίκους 25 χωριών να εκκενώσουν τις περιοχές βόρεια του ποταμού Αουάλι, ο οποίος διασχίζει τον νότιο Λίβανο.

Ένα ισραηλινό πλήγμα σκότωσε τον Μοχάμεντ Καμέλ Ναΐμ, διοικητή της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ, στην περιοχή Ναμπατιέ, όπως γνωστοποίησαν οι IDF.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα