Ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό, δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν

Το χτύπημα του Ισραήλ έγινε στο δεύτερο όροφο κτιρίου

Parallaxi
ισραηλινό-χτύπημα-στη-βηρυτό-δίπλα-στ-1149288
Parallaxi

Ακόμα ένα χτύπημα έκαναν οι Ισραηλινοί στην Βηρυτό, το βράδυ της Τετάρτης (23/10/24) και αυτή τη φορά, ο στόχος ήταν λίγα μέτρα από την πρεσβεία του Ιράν στην πόλη.

Σύμφωνα με αναφορές, το χτύπημα του Ισραήλ έγινε στο δεύτερο όροφο κτιρίου, πάνω από σούπερ μάρκετ και πολύ κοντά στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό.

Ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου, οι πρώτες εικόνες με το χτυπημένο κτίριο…

Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ για εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο – Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι απώθησε ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα

Λίγο νωρίτερα, είχαν ηχήσει σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ εξαιτίας ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ενημέρωσαν ότι τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων δύο αναχαιτίστηκαν. Ρεπορτάζ του δικτύου Channel 12 αναφέρει ότι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τις IDF και άλλες δύο έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον μιας ισραηλινής στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στα νότια της Χάιφα, της μεγαλύτερης πόλης του βόρειου Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή της, η φιλοϊρανική οργάνωση υποστηρίζει ότι οι μαχητές της εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση με «ένα σμήνος drone στη βάση Τιράτ Κάρμελ».

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση στη Χάιφα και τα περίχωρά της για την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη η Χεζμπολάχ μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες. Νωρίτερα σήμερα ανέφερε ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα βόρεια της Χάιφα. Η «ομοβροντία ρουκετών» είχε ως στόχο «τη βάση Ζοφολόν», ανέφερε η οργάνωση.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι απώθησε ισραηλινούς στρατιώτες που επιχείρησαν νωρίτερα να περάσουν τα σύνορα.

Κατά την «απόπειρα διείσδυσης» ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο χωριό Αϊταρούν, οι εισβολείς δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ρουκέτες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν «να υποχωρήσουν πίσω από τα σύνορα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα