Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 14χρονο Παλαιστίνιο

Με την αστυνομία να τον αφήνει αιμόφυρτο στον δρόμο έως ότου πεθάνει

Parallaxi
ισραηλινοί-αστυνομικοί-πυροβόλησαν-964268
Parallaxi

Από πυροβολισμό της αστυνομίας του Ισραήλ σκοτώθηκε ένας 14χρονος Παλαιστίνιος σε σταθμό τρένου στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το AP, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο ανήλικος μαχαίρωσε έναν άνδρα σε μια αποβάθρα. Τη στιγμή του συμβάντος, μέσα στο τρένο βρισκόταν ένα μέλος της παραστρατιωτικής συνοριακής αστυνομίας, το οποίο ήταν εκτός υπηρεσίας. Μόλις αντιλήφθηκε την επίθεση, αποβιβάστηκε και πυροβόλησε τον 14χρονο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα πλήθος ατόμων ξεκίνησε να παλεύει με τον “τρομοκράτη”.

Ένας μάρτυρας, ο Eldad Bar-Kochva, είπε στην ιστοσελίδα ειδήσεων Ynet ότι καθόταν στον σταθμό με τη γυναίκα του, όταν το αγόρι έβγαλε το μαχαίρι. “Ορμήξαμε πάνω του, του έδωσα μια δυνατή κλωτσιά στο πρόσωπο και στο χέρι και το μαχαίρι του έπεσε από το χέρι. Ένας συνοριακός αστυνομικός έτρεξε και τον πυροβόλησε”. Η αστυνομία επαίνεσε την “επαγγελματική και ταχεία ανταπόκριση” του αστυνομικού, προσθέτοντας ότι τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα.

Από την άλλη, σύμφωνα με βίντεο του Al Jazeera, υπάρχουν μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι ο 14χρονος δεν κρατούσε μαχαίρι, όταν πυροβολήθηκε, με την αστυνομία να τον αφήνει αιμόφυρτο στον δρόμο έως ότου πεθάνει. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί που βρίσκονταν στο σημείο, μετά το τραγικό συμβάν, άρχισαν να πανηγυρίζουν και να χειροκροτούν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα