Ιταλία: Ομολόγησε στην τηλεόραση τη δολοφονία της μητέρας του – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη η διαμάχη για την ηθική των μέσων ενημέρωσης στην Ιταλία

Parallaxi
ιταλία-ομολόγησε-στην-τηλεόραση-τη-δο-1219332
Parallaxi

Η μετάδοση μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, κατά την οποία ένας άνδρας ομολόγησε σε δημοσιογράφο ότι δολοφόνησε τη μητέρα του, έχει προκαλέσει έντονη διαμάχη για την ηθική των μέσων ενημέρωσης στην Ιταλία.

Ο 50χρονος Λορέντζο Καρμπόνε έκανε την ομολογία έξω από το σπίτι του στο Spezzano di Fiorano, μια πόλη στην επαρχία της Μόντενα, στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο talk show Pomeriggio5 του καναλιού Mediaset.

Ο Καρμπόνε, ο οποίος φαινόταν εμφανώς ταραγμένος, απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Φάμπιο Τζουφρίντα, λέγοντας πως η μητέρα του έπασχε από άνοια και ότι «δεν άντεχε άλλο». «Την έπνιξα, δεν ξέρω γιατί το έκανα. Κάθε τόσο με εκνεύριζε καθώς επαναλάμβανε τα ίδια», ανέφερε.

Η αστυνομία τον αναζητούσε από την Κυριακή, όταν η σορός της μητέρας του, Λορέττα Λεβρίνι, βρέθηκε στο κρεβάτι από την κόρη της. Ο Καρμπόνε δήλωσε πως διέφυγε στην κοντινή πόλη Pavullo, όπου περιπλανήθηκε στους δρόμους, πριν επιστρέψει στο σπίτι που μοιραζόταν με τη μητέρα του.

Ο δημοσιογράφος, όπου με το συνεργείο του εντόπισε τυχαία τον ύποπτο για τη δολοφονία έξω από το σπίτι του, κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Η συνέντευξη προβλήθηκε στην εκπομπή Pomeriggio5, που παρουσιάζει η Μίρτα Μερλίνο.

Η Μερλίνο δέχτηκε έντονη κριτική για την απόφασή της να προβάλει τη συνέντευξη. «Αυτό που συνέβη σήμερα στο Pomeriggio5 είναι πολύ σοβαρό», έγραψε η Γκάια Τόρτορα, αναπληρώτρια διευθύντρια του καναλιού TG La7, στο X (πρώην Twitter). «Αυτό δεν είναι δουλειά μας. Καταστρέφοντας τον κώδικα δεοντολογίας, έχουμε φτάσει στον πάτο».

Ο Έρμες Αντονούτσι, δημοσιογράφος της εφημερίδας Il Foglio, αμφισβήτησε την ανάγκη προβολής της συνέντευξης «με έναν άνδρα σε εμφανή κατάσταση σύγχυσης».

«Δεν ήταν αρκετό να καλέσουν την αστυνομία, όπως ευτυχώς έγινε, και στη συνέχεια να εξηγήσουν τι συνέβη, χωρίς να μεταδώσουν το βίντεο; Το “τσίρκο” των ΜΜΕ έχει φτάσει σε νέο χαμηλό σημείο».

Η Μερλίνο δήλωσε στην Corriere della Sera ότι «σκέφτηκε σαν δημοσιογράφος» όταν αποφάσισε να προβάλει το βίντεο και θα έκανε το ίδιο ξανά. «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ανταποκριτή λίγα λεπτά πριν βγω στον αέρα», πρόσθεσε. «Είχα λίγο χρόνο για να αποφασίσω. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην βλάψει την έρευνα. Ο άνδρας ήταν καταζητούμενος. Η αστυνομία κλήθηκε και με εξουσιοδότησε να μεταδώσω τις εικόνες της συνέντευξης»

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα