Κατά μήκος την ακτών της Γάζας βρίσκονται οι ισραηλινές δυνάμεις

Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Parallaxi
κατά-μήκος-την-ακτών-της-γάζας-βρίσκον-1078078
Parallaxi

Σε θέσεις κατά μήκος της ακτής της Γάζας έχουν αναπτυχθεί οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στο πλαίσιο της επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων, ολοκληρώνοντας την περικύκλωση της πόλης από κάθε κατεύθυνση, δήλωσαν οι IDF το βράδυ της Κυριακής.

Ο επιχειρησιακός στόχος των χερσαίων δυνάμεων είναι να περικυκλώσει τις δυνάμεις της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και να χτυπήσει και να καταστρέψει επιλεγμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και κέντρων διοίκησης και ελέγχου που ανήκουν στη Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια των μαχών στη Γάζα, οι IDF αναφέρουν ότι έχουν πλήξει πάνω από 1.600 στόχους που ανήκουν στη Χαμάς, αναφέρεται σε ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται ότι οι στόχοι περιλαμβάνουν υποδομές της οργάνωσης, εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων, θέσεις εκτόξευσης και παρατήρησης αντιαρματικών πυραύλων και στελέχη της Χαμάς.

Στην ανακοίνωσή τους οι IDF αναφέρουν ότι «από την αρχή του πολέμου, οι στρατιώτες της 36ης Μεραρχίας εξάλειψαν πάνω από 300 τρομοκράτες σε επιχειρήσεις που περιλάμβαναν πυρά πυροβολικού και συντονισμό μεταξύ της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του πεζικού και των τεθωρακισμένων στρατιωτών. Τις τελευταίες 12 ώρες, οι στρατιώτες της μεραρχίας έπληξαν περίπου 50 στόχους, μεταξύ των οποίων ζώνες μάχης, επιχειρησιακές κατοικίες, φυλάκια, στρατιωτικές θέσεις και υπόγεια υποδομή, και εξολόθρευσαν τρομοκράτες σε μάχες κοντά».

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ – «Πολιόρκησαν» το σπίτι του Νετανιάχου: «Να έρθουν πίσω οι όμηροι»

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου για να δείξουν την υποστήριξή τους στις οικογένειες των εκατοντάδων ανθρώπων που κρατούνται όμηροι από την Χαμάς στη Γάζα.

Λίγο μετά το συλλαλητήριο, οι εναπομείναντες συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών ορισμένων από τους ομήρους, αναγκάστηκαν να τρέξουν για να καλυφθούν καθώς εκτοξεύονταν ρουκέτες από τη Γάζα στην πόλη και τις γύρω περιοχές, μια υπενθύμιση του πολέμου που εξακολουθεί να μαίνεται στο νότο, καθώς το Ισραήλ επιδιώκει να ανατρέψει τη Χαμάς, ενώ επιδιώκει επίσης την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές στο μπαράζ, το οποίο έχει γίνει συχνό φαινόμενο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος πριν από ένα μήνα.

Και στην Ιερουσαλήμ και αλλού έγιναν εκατοντάδες διαδηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για κακή διαχείριση του πολέμου και των διαπραγματεύσεων για ομήρους και ζητώντας την παραίτησή του.

Έξω από το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, οι συμμετέχοντες κρατούσαν αφίσες με φωτογραφίες εκείνων που απήχθησαν από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ζητώντας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, παρόλο που εξέφρασαν διάφορες απόψεις για τον καλύτερο τρόπο επίτευξης αυτού του στόχου.

Ο Ράμος Αλόνι, του οποίου οι κόρες Ντανιέλ και Σαρόν κρατούνται αιχμάλωτες με τα μικρά παιδιά τους και τον σύζυγο της Σαρόν, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να υποχωρήσει στα αιτήματα για ανθρωπιστική βοήθεια και κατάπαυση του πυρός «μόνο αν πάει προς δύο κατευθύνσεις».

«Αν ο πρωθυπουργός λέει, «Μαζί θα νικήσουμε», μαζί σημαίνει με τους αιχμαλώτους», είπε ο Αλόνι στο πλήθος. «Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων».

Τουλάχιστον 246 άνθρωποι απήχθησαν από τρομοκράτες της Χαμάς που εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών και ηλικιωμένων. Τέσσερα άτομα απελευθερώθηκαν και ένας στρατιώτης απελευθερώθηκε από στρατεύματα που εισήλθαν στη Γάζα για να εξοντώσουν τη Χαμάς. Υπάρχουν επίσης δύο Ισραηλινοί που κρατούνται στη Γάζα από το 2014.

Ο Νετανιάχου δέχεται πιέσεις από ορισμένες οικογένειες να εξετάσει μια προσφορά της Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους αιχμαλώτους με αντάλλαγμα όλοι οι κρατούμενοί της να κρατούνται από το Ισραήλ. Η κυβέρνηση Νετανιάχου απέρριψε την προσφορά ως ανειλικρινές τέχνασμα και αντιστάθηκε επίσης στις εκκλήσεις για ανθρωπιστική παύση των μαχών χωρίς να λάβει ομήρους σε αντάλλαγμα.

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση, ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ Ρον Χουλντάι αναφέρθηκε στην επέτειο της δολοφονίας του πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν ακριβώς 28 χρόνια νωρίτερα.

Ο Ράμπιν «ήξερε πώς να παίρνει δύσκολες αποφάσεις», είπε ο Χουλντάι.

Ο Νετανιάχου πρέπει τώρα να το κάνει και να φέρει πίσω όλους τους αιχμαλώτους, δήλωσε ο Χουλντάι.

«Καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη είναι αυτή η ώρα», είπε.

Ανάμεσα στα ηχεία, το πλήθος ξεσπά σε συνθήματα όπως «Φέρτε τους σπίτι – τώρα!»

Ο Γκάμπι Γαρκόνι, επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου Εσκόλ στα σύνορα της Γάζας, απευθύνθηκε στους κατοίκους της Γάζας σε ομιλία του, σημειώνοντας ότι πολλοί είχαν βρει κάποτε εργασία στο κιμπούτς και άλλες αγροτικές κοινότητες που δέχθηκαν επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, σε μια επίθεση που άφησε περίπου 1.400 νεκρούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες.

«Ήσασταν γείτονές μας, σας δώσαμε δουλειά, θέλαμε να έχετε καλή ζωή», είπε ο Yarkoni. «Αλλά αυτή η περίοδος έχει τελειώσει, όχι άλλοι καλοί γείτονες χωρίς να μας δώσουν πίσω τον λαό μας».

Η Μέρα Λεσμα Ρονέν , της οποίας η 23χρονη κόρη, Ρόνι , πιάστηκε αιχμάλωτη από το μουσικό ρέιβ της Nova, προσέφερε τη δική της απειλή στη Χαμάς.

«Στους ηγέτες της Χαμάς λέμε, αν πήρατε τους αγαπημένους μας, θα κινδυνεύσετε όπου κι αν βρίσκεστε, σε όλο τον κόσμο», είπε.

Απευθυνόμενη στην κόρη της, η οποία θα συμπληρώσει 30 ημέρες αιχμαλωσίας από τη Χαμάς την Κυριακή, πρόσθεσε ότι «δεν θα ξεχάσουμε κανέναν εκεί μέσα, είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον».

Ο Χαίμ Τζελίν, πρώην επικεφαλής του συμβουλίου Εσκόλ και κάτοικος του Κιμπούτς Μπέρι, μιας από τις χειρότερα πληγείσες κοινότητες, δήλωσε ότι ο πόλεμος μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με το τέλος της Χαμάς και την επιστροφή όλων των ομήρων.

Περιέγραψε την ανάκαμψη της κάποτε ζωντανής περιοχής, η οποία έχει υποστεί χρόνια επιθέσεων με ρουκέτες στη Γάζα και μια φαινομενικά ατελείωτη πομπή πολέμων, σημειώνοντας ότι ο λαός του Ισραήλ παρατάσσεται με σημαίες, «καθώς ξαναθάβουμε τους νεκρούς μας στις κοινότητές μας, στα εργοστάσια και τα χωράφια μας και χτίζουμε νέα σπίτια και αναφυτεύουμε το πράσινο Negev», δήλωσε ο Jellin.

«Κύριε πρωθυπουργέ, φέρτε πίσω τους αιχμαλώτους μας και την ασφάλειά μας», πρόσθεσε.

«Ήμασταν η ανθρώπινη ασπίδα σε αυτά τα σύνορα», δήλωσε ο Shir Segal, του οποίου οι γονείς Aviva και Keith απήχθησαν από το Κιμπουτς Κφαρ Αζα. «Αυτό το κράτος δεν προστάτευσε τους πολίτες του και είναι μια τεράστια αποτυχία».

Μετά το συλλαλητήριο, πολλές οικογένειες παρέμειναν στην πλατεία, όπου σχεδίαζαν να κοιμηθούν σε σκηνές για δεύτερη νύχτα ως μέρος της διαμαρτυρίας τους.

Στην Ιερουσαλήμ, μέλη του κινήματος που σχηματίστηκαν πριν από 10 μήνες για να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του Νετανιάχου για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αναμορφώσει το δικαστικό σώμα συγκεντρώθηκαν έξω από ένα σπίτι που χρησιμοποιείται από τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνος για τις αποτυχίες στην πορεία και την απάντηση στις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου, οι οποίες αιφνιδίασαν σε μεγάλο βαθμό το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης από τον Νετανιάχου να εγκρίνει μια συμφωνία ανταλλαγής για τους αιχμαλώτους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet.

Μετά από μια περίοδο κατά την οποία η κριτική στην κυβέρνησή του έδωσε τη θέση της σε μια συντριπτική αίσθηση ενότητας στον απόηχο των επιθέσεων, ο Νετανιάχου έχει δεχθεί αυξανόμενες επιθέσεις από επικριτές τις τελευταίες ημέρες, μεγάλο μέρος των οποίων για την άρνησή του να αναλάβει την ευθύνη για όλα όσα πήγαν στραβά.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές και συνέλαβε τρία άτομα. Κατηγόρησαν τους διαδηλωτές ότι προσπάθησαν να παραβιάσουν την ασφάλεια έξω από το σπίτι όπου μένει ο Νετανιάχου, ισχυριζόμενοι ότι «κόμματα» προσπάθησαν να «εκμεταλλευτούν τη διαμαρτυρία των οικογενειών για να προκαλέσουν αναταραχή», φαινομενικά αναφερόμενοι σε συγγενείς ομήρων και πενθούντων.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για τα συνθήματα μεταξύ του πλήθους που ρωτούσαν «Πού ήσασταν» στις 7 Οκτωβρίου, αναφερόμενη στον χρόνο που χρειάστηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας για να απαντήσουν στην επίθεση σε πολλά μέρη.

«Η αστυνομία έχασε 58 από τους αξιωματικούς της εκείνο το πρωί, μαζί με δεκάδες που τραυματίστηκαν υπερασπιζόμενοι κατοίκους της συνοριακής περιοχής της Γάζας», ανέφερε η δήλωση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ένας διαδηλωτής που αναγνωρίστηκε ως Οφίρ Μπαραμ, κάτοικος του Κφάρ Αζά που έχασε τον γιο του, στόχευσε τον αρχηγό της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Doron Turgeman για τις προσπάθειες της αστυνομίας να περιορίσει τη διαμαρτυρία.

Συγκλονίζει μητέρα 19χρονης ομήρου της Χαμάς: Θέλω να τελειώσουν όλα αυτά, θέλω να είμαι πίσω στο σπίτι μαζί της

Πλάνα της 19χρονης Naama Levy να μπαίνει σε ένα τζιπ στη Γάζα, με το γκρι παντελόνι της λερωμένο από αίμα, δημοσιεύτηκαν από τη Χαμάς και κυκλοφόρησαν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η Naama φαίνεται στο βίντεο μελανιασμένη και πληγωμένη, με τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη της, καθώς την σπρώχνουν μέσα στο όχημα, ενώ οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν “Ο Θεός είναι μεγάλος!” στα αραβικά. “Δεν μπορείς να κυκλοφορείς και να μην βλέπεις κάπου αυτό το υλικό επειδή το έδειχναν συνέχεια σε επανάληψη“, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια της η μητέρα της, Ayelet Levy Shachar.

Η έφηβη, που μόλις είχε αρχίσει τη στρατιωτική της θητεία, είναι μία από τους περισσότερους από 240 ομήρους της Χαμάς οι οποίοι έσπασαν τα φράγματα ασφαλείας γύρω από τη Γάζα και εισέβαλαν μέσα από τα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

“Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι θα επιστρέψει σε μένα“, δήλωσε η μητέρα της, τονίζοντας ότι την έχει συνέχεια στο μυαλό της και ότι τη φαντάζεται να κρατείται σε ένα από τα τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα. “Πού ξαπλώνει; Πού βάζει το κεφάλι της; Τι τρώει; Κοιμάται; Έχει νερό; Έχει καθαρό αέρα; Έχει καθόλου αέρα;” αναρωτιέται.

“Κοιτάξτε τα πλάνα που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μπήκαν μέσα και αυτό ήθελαν να κάνουν, μπήκαν μέσα για να κάνουν το κακό. Και αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, θα μπορούσε να είναι ο καθένας στη θέση της κόρης μου“, είπε.

Μόνο τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ένας ακόμη διασώθηκε από ισραηλινά στρατεύματα. Όμως οι προσπάθειες που υποστηρίζονται από το Κατάρ για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση άλλων έχουν παγώσει και όλο και περισσότερο η παγκόσμια προσοχή έχει στραφεί στα θύματα των βομβαρδισμών, πιέζοντας το Ισραήλ να σταματήσει τα πυρά.

Η Levy Shachar δήλωσε ότι κατά καιρούς συμμετέχει σε συγκεντρώσεις για να ζητήσει την επιστροφή των ομήρων, αλλά ως επί το πλείστον σκέφτεται απλά την κόρη της. “Θέλω απλώς να τελειώσουν όλα αυτά. Δεν θέλω να μιλάω σε κάμερες πια, δεν θέλω να βρίσκομαι σε πλήθη. Θέλω απλά να είμαι πίσω στο σπίτι και να έχω τη Naama μαζί μου. Αυτό είναι όλο” κατέληξε.

Λίβανος: Ισραηλινά πυρά σκότωσαν τρία παιδιά και τη γιαγιά τους

Ένα ισραηλινό χτύπημα σε αυτοκίνητο στο νότιο Λίβανο σκότωσε τρία παιδιά και τη γιαγιά τους, δήλωσε στέλεχος της Χεζμπολάχ από την περιοχή, χαρακτηρίζοντας την επίθεση “επικίνδυνη εξέλιξη” για την οποία το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα.

Ο Χασάν Φαντλάλα δήλωσε ότι η μητέρα των τριών παιδιών ηλικίας μεταξύ 8 και 14 ετών τραυματίστηκε κατά την επίθεση κοντά στα ισραηλινά σύνορα. “Ο εχθρός θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά του κατά των αμάχων“, δήλωσε ο Φαντλάλα σε δήλωσή του στο Reuters.

Τοπικά μέσα αναφέρονται στο χτύπημα λέγοντας ότι οι τέσσερις νεκροί είναι συγγενείς δημοσιογράφου που επίσης τρασυματίστηκε στη συγκεκριμένη επίθεση. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Σαμίρ Αγιούμπ, ανταποκριτή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος είδε την αδελφή του και τα τρία εγγόνια της να σκοτώνονται μπροστά του. Ακολουθούσαν το αυτοκίνητό του με το όχημά τους, διευκρίνισε το ΑΝΙ.

Η μητέρα τους τραυματίστηκε στην επίθεση στο αυτοκίνητο καθώς αυτό κινείτο μεταξύ των χωριών Αϊνάτα και Αϊταρούν, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ και η βαριά οπλισμένη, υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος των συνόρων από τότε που η Παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς και το Ισραήλ προχώρησαν σε πόλεμο στις 7 Οκτωβρίου.

Τέσσερις τραυματίες από ισραηλινό βομβαρδισμό κατά δύο ασθενοφόρων

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις διασώστες τραυματίστηκαν στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον δύο ασθενοφόρων που ανήκαν σε τοπικό σύλλογο, ανακοίνωσε ο σύλλογος αυτός και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ.

Το πρακτορείο ΑΝΙ μετέδωσε ότι η ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο δύο ασθενοφόρα του συλλόγου Risala Scout, που έχει ομάδες διάσωσης και συνδέεται με το κίνημα Αμάλ, σύμμαχο της Χεζμπολάχ.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι “ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής είχε στοχοθετήσει σκόπιμα τα δύο οχήματα προκαλώντας μέτριου βαθμού τραύματα στους τέσσερις διασώστες που βρίσκονταν στα ασθενοφόρα“. Διευκρίνισε ότι η επίθεση σημειώθηκε το ξημέρωμα όταν τα δύο ασθενοφόρα βρίσκονταν στο χωριό Τάιρ Χάρφα, τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα, για να μεταφέρουν τραυματίες.

Από την 7η Οκτωβρίου, 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πλευρά του Λιβάνου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, εκ των οποίων 58 μαχητές της Χεζμπολάχ. Έξι στρατιώτες και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί από την πλευρά του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αρχές.

Νέα επίθεση στο Ισραήλ από τον Ερντογάν

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν την επίσκεψη στην Τουρκία του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, αναφέροντας ότι «είναι καθήκον της Τουρκίας να σταματήσει την αιματοχυσία στη Γάζα».

Μιλώντας σε τοπική τελετή εγκαινίων στην επαρχία Ρίζε της Μαύρης Θάλασσας, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έχει υποχρέωση να «σώσει τους Παλαιστίνιους από την καταπίεση του Ισραήλ».

«Είναι καθήκον μας να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα, η οποία διεξάγεται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε «κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα από όσα είναι ορατά».

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι «η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους αδελφούς και τις αδελφές της στη Γάζα. Είναι ιστορική μας ευθύνη να φωνάξουμε τα εγκλήματα όσων υποστηρίζουν αυτήν την ανήθικη, αδίστακτη, κατάπτυστη σφαγή».

«Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να καταδιώξουμε τους δολοφόνους που αφαιρούν τις ζωές παιδιών, μητέρων και αθώων ανθρώπων σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και τους κλέφτες που λεηλατούν τις περιουσίες των καταπιεσμένων», δήλωσε ο Ερντογάν στο Χ την Κυριακή.

«Επιπλέον, είναι ιστορική μας ευθύνη να επισημαίνουμε τα εγκλήματά τους οπουδήποτε συναντάμε αυτούς που υποστηρίζουν τους δράστες αυτής της ανήθικης, άκαρδης και απεχθούς σφαγής», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Επιβεβαιώνουν συνάντηση Χαμενεΐ – Χανίγια τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε με τον ηγέτη της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, τον Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα αφότου αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι οι δυό τους συναντήθηκαν πρόσφατα.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Χανίγια, ο οποίος από το 2019 μένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας, “ενημέρωσε τον Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη”.

Η Ισλαμική Δημοκρατία λέει ότι υποστηρίζει την Χαμάς αλλά δεν είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Χωρίς λεπτομερείς αναφορές για το πότε έγινε η συνάντηση, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim μετέδωσε ότι ο Χαμενεΐ “τόνισε την σταθερή πολιτική της Τεχεράνης να υποστηρίζει τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών”.

Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ, το οποίο αρνείται να αναγνωρίσει για “σοβαρές συνέπειες” αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ieidiseis, skai.gr, ΕΡΤ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα