Διεθνή

Kommersant: Ο Πούτιν «φλερτάρει» με νέα υποψηφιότητα στις εκλογές του 2024

Ανοίγοντας το δρόμο ώστε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2030

Parallaxi
kommersant-ο-πούτιν-φλερτάρει-με-νέα-υποψηφι-891102
Parallaxi

Σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant αναφέρει πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κάνει τον επόμενο μήνα μια δήλωση στην οποία θα αφήσει να εννοηθεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, ανοίγοντας το δρόμο ώστε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο μιας διάσκεψης το Νοέμβριο, αξιωματούχοι αναμένουν πως ο Πούτιν μπορεί να ανακοινώσει πως πρόκειται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, ανέφερε η Kommersant επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει και οι οποίες βρίσκονται κοντά στην προεδρική διοίκηση.

Η εφημερίδα, μία από τις εγκυρότερες της Ρωσίας, ανέφερε πως υπάρχουν εντούτοις και άλλα σενάρια για το τι θα κάνει ο Πούτιν στη διάσκεψη και πως η τελική απόφαση εναπόκειται στον ίδιο τον Πούτιν. Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε άμεσα.

Ο Πούτιν, στον οποίο ο Μπόρις Γέλτσιν είχε παραδώσει την προεδρία την τελευταία ημέρα του 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, ξεπερνώντας την 18ετή θητεία του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Ο Πούτιν γίνεται 71 ετών στις 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα