Top

Κοροναϊός: Αύξηση κρουσμάτων σε Αυστρία και Ιταλία – Μόνο τα “πρωτάκια” σχολείο στην Τουρκία

Συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων και η λήψη μέτρων για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Parallaxi
κοροναϊός-αύξηση-κρουσμάτων-σε-αυστρ-652337
Parallaxi

corona

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 1.370 νέα κρούσματα κορονοϊού, με δέκα νεκρούς.

Xθες τα κρούσματα ήταν χίλια εκατόν οκτώ, με δώδεκα νεκρούς. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα πραγματοποιήθηκαν πενήντα δυο χιλιάδες περισσότερα τεστ.

Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, προέκυψαν σήμερα νέα κρούσματα. Οι περιοχές με περισσότερους νέους θετικούς στον ιό, είναι η Λομβαρδία, (διακόσιοι εβδομήντα ένας), η περιφέρεια της Νάπολης (διακόσιοι σαράντα εννέα) και του Μπάρι (εκατόν σαράντα εννέα).

Στο μεταξύ, ο προσωπικός γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Λουίτζι Τζανκγρίλο, τόνισε ότι η υγεία του Καβαλιέρε βελτιώνεται και όλες οι παράμετροι των εξετάσεων είναι ενθαρρυντικές.

Ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου με διάγνωση κορονοϊού, και η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι η Covid-19 προκάλεσε την εμφάνιση πνευμονίας.

Αυστρία: Πάνω από 30.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, έχοντας αυξηθεί κατά 520 το τελευταίο 24ωρο

Ξεπέρασαν ήδη τα 30.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα, στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) ανέρχονταν σε 30.200, έχοντας αυξηθεί μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατά 520 – και από αυτά τα 340 βρίσκονται στη Βιέννη — με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων να είναι 3.705.

Η κατά 520 αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σημαίνει ότι παρόμοια ημερήσια υψηλή αύξηση είχε καταγραφεί τελευταία στην Αυστρία στις 2 Απριλίου, συγκεκριμένα 577 νέα κρούσματα, ενώ η απόλυτα υψηλότερη ημερήσια αύξηση με πάνω από 1.000 κρούσματα (1.074) ήταν στις 27 Μαρτίου.

Συνολικά, 170 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα με κορονοϊό σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 28 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι ανέρχονται σε 729, ενώ 25.629 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί, και έχουν διενεργηθεί έως τώρα 1.276.477 διαγνωστικά τεστ.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέοι αριθμοί θα υποβληθούν σε ανάλυση, και αποφασιστικής σημασίας θα είναι η απάντηση στο εάν πρόκειται για μία μοναδική “κορύφωση”, έπειτα από μία μακρά σταθεροποίηση, ή για μία ανοδική τάση, ενώ οριστική εξήγηση θα δώσουν οι αριθμοί των επόμενων ημερών.

Τις εξελίξεις θα εξετάσει κατά την εβδομαδιαία συνεδρίασή της την Πέμπτη και η Επιτροπή του αποκαλούμενου Συστήματος Φωτεινού Σηματοδότη, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, καταγράφοντας την κατά τόπο κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, κατά βαθμό επικινδυνότητας (πράσινο, κίτρινο ,πορτοκαλί και κόκκινο).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας — ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν στην Αυστρία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — ήταν αναμενόμενο ότι με τον Σεπτέμβριο και τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μία επιτάχυνση της πανδημίας και τώρα είναι μία αποφασιστική φάση.

Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι έχει οριστικοποιηθεί ο δωρεάν εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για όλους τους Αυστριακούς, ωστόσο τόνισε επανειλημμένα ότι πρόθεση είναι η κατά το δυνατόν απρόσκοπτη πρόσβαση στο εμβόλιο, διευκρινίζοντας πως για τις λεπτομέρειες θα υπάρξει διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων.

Τουρκία: Μόνο τα “πρωτάκια” θα πάνε σχολείο, θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία για τις υπόλοιπες τάξεις

Η τουρκική κυβέρνηση αναθεώρησε το σχέδιό της για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων αργότερα αυτόν τον μήνα, καθώς μόνο οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα μπορούν να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα και αυτό για μία με δύο ημέρες την εβδομάδα.

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου, όταν στην Τουρκία είχαν εφαρμοστεί μέτρα καραντίνας. Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν σχεδιάζει να επαναφέρει την καραντίνα αλλά προτρέπει τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι τα σχολεία, που έχουν κλείσει από τον Μάρτιο, θα αρχίσουν να επαναλειτουργούν στις 21 Σεπτεμβρίου. Σήμερα ωστόσο είπε ότι μόνο οι μαθητές του νηπιαγωγείου και της πρώτης τάξης του δημοτικού θα παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα. Για τις υπόλοιπες τάξεις θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση κατά τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Κατά την «εβδομάδα προσαρμογής» τα παιδιά της πρώτης δημοτικού θα πάνε στο σχολείο μόνο για μία ημέρα. Τις επόμενες εβδομάδες θα πηγαίνουν για δύο ημέρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία θα γίνεται και εξ αποστάσεως. Οι γονείς που δεν επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα