Διεθνή

Κύμα κακοκαιρίας στη βόρεια Ιταλία – Ξεριζώνει δέντρα και πλημμυρίζει δρόμους

Βίντεο με κατοίκους που προσπαθούν να "σωθούν" από την κακοκαιρία

Parallaxi
κύμα-κακοκαιρίας-στη-βόρεια-ιταλία-ξ-1049967
Parallaxi

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Βόρεια Ιταλία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, δέντρα να ξεριζωθούν και να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στο Μιλάνο, μετά από μια νύχτα ισχυρών καταιγίδων, μια ακόμη καταιγίδα έπληξε την πόλη το πρωί της Δευτέρας, προκαλώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα. Στην πόλη, που πολλά σημεία της πλημμύρισαν, υπήρξαν προβλήματα με την κυκλοφορία και καθυστερήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε περίπου σαράντα κλήσεις, κυρίως λόγω πλημμυρών, δέντρων και κλαδιών που ξεριζώθηκαν από τη δύναμη του ανέμου. Την ίδια ώρα, οι αρχές παρακολουθούν τη στάθμη των υδάτων του ποταμού  Seveso.

Μια βίαιη καταιγίδα μαινόταν για ώρες και πάνω από τη Λιγουρία τη νύχτα. Αστραπές, βροντές και κεραυνοί, ειδικά στη Λα Σπέτσια, τρόμαξαν τους κατοίκους με δεκάδες βίντεο να κάνουν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες στη Γένοβα όπου μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη, ενώ είχε εκδοθεί συναγερμός χρώματος πορτοκαλί για καταιγίδες. Περίπου 80 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε μία ώρα, πλημμύρισαν υπόγειες διαβάσεις και δρόμους ενώ η θερμοκρασία έπεσε 4 βαθμούς σε δύο ώρες.

Οι πιο έντονες βροχές σημειώθηκαν μεταξύ της κεντρικής και της ανατολικής Λιγουρίας. Στην πόλη της Γένοβας οι γειτονιές που επλήγησαν περισσότερο ήταν το ιστορικό κέντρο και οι λόφοι, από το Castelletto έως το Lagaccio. Η οδική υπόγεια διάβαση στη via Milano έκλεισε λόγω πλημμύρας ενώ πλημμύρισε και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Γένοβας Piazza Principe.

Την ίδια ώρα, διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας λόγω κατολίσθησης που έπληξε την Haute-Savoie. Η κυκλοφορία δεν θα επανέλθει κανονικά τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Η κακοκαιρία έπληξε επίσης το Πιεμόντε με τους δρόμους να έχουν γεμίσει λάσπες, όπως στις περιοχές Cuneo και Chivasse. Χιόνι έχει φτάσει στο Σεστριέρε και η θερμοκρασία έχει πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, ο κυκλώνας Poppea θα πλήξει την Ιταλία αύριο και αναμένονται άφθονες ή πολύ άφθονες βροχοπτώσεις στα βόρεια, ειδικά στη Λομβαρδία και στα βορειοανατολικά. Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Λάτσιο, κακοκαιρία και στην Τοσκάνη, την Ούμπρια, την Καμπανία και την Τυρρηνική Καλαβρία καθώς και στα κεντρικά-νότια. Χιονοπτώσεις στις Άλπεις πάνω από τα 2000 μέτρα.

Μια πόλη εκκενώθηκε στην περιοχή της Μπρέσια και 70 τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα ξενοδοχείο στην Cortina d’Ampezzo λόγω κατολίσθησης ενώ σφοδροί άνεμοι έπληξαν το Βαρέζε.

Σε λίγες ώρες, η καταιγίδα που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας, από τη Λομβαρδία έως τη Λιγουρία,  προκάλεσε αναστάτωση με εκατοντάδες εκκλήσεις για βοήθεια καθώς πολλοί επέστρεφαν στην πόλη από τον αυτοκινητόδρομο.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα