Διεθνή

Κύπρος: Αυτοκτόνησε κατάδικος στις κεντρικές φυλακές

Ο κατάδικος, βρετανικής καταγωγής, βρέθηκε κρεμασμένος

Parallaxi
κύπρος-αυτοκτόνησε-κατάδικος-στις-κε-915491
Parallaxi

Ένας 59χρονος κατάδικος βρετανικής καταγωγής αυτοκτόνησε στις κεντρικής φυλακές της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr

Ο κατάδικος βρέθηκε κρεμασμένος στα λουτρά της πτέρυγας 1Β όπου κρατούνται όσοι βαρύνονται με καταδίκες για σεξουαλικά εγκλήματα. Τον αυτόχειρα εντόπισαν συγκρατούμενοι του και ειδοποιήθηκαν οι δεσμοφύλακες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του protothema.gr, ο Βρετανός έμεινε στην αυτοσχέδια αγχόνη μέχρι να έρθουν οι ιατροδικαστές που κλήθηκαν από τη διεύθυνση.

Είναι η πρώτη αυτοκτονία που καταγράφεται στις Φυλακές εδώ και πολλά χρόνια όταν είχαν αυτοκτονήσει μέσα σε λίγους μήνες έξι κρατούμενοι λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τις οποίες είχε καταδικαστεί η Κύπρος από το ΕΔΑΔ.

Χωρίς διεύθυνση οι φυλακές

Το τελευταίο διάστημα οι Φυλακές δεν έχουν διεύθυνση και έχει τοποθετηθεί προσωρινά ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια των Φυλακών έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν επικαλούμενες λόγους προσωπικής ασφάλειας, καθώς είχαν καταγγείλει αξιωματικό της αστυνομίας, ότι συνεργαζόταν με βαρυποινίτη για να τις υπονομεύσει αναζητώντας βίντεο με προσωπικές τους στιγμές.

Η έρευνα που έγινε κατέδειξε ότι ο αξιωματικός της αστυνομίας είχε διαπράξει ποινικά αδικήματα, αλλά ο γενικός εισαγγελέας επικαλούμενος λόγους «δημοσίου συμφέροντος» αποφάσισε να μην του ασκήσει δίωξη. Μετά από αυτή την εξέλιξη η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια των Φυλακών θεωρούν ότι κινδυνεύουν και έχουν ζητήσει να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία εκτός Φυλακών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα