Διεθνή

Λατινική Αμερική: Διακρίσεις λόγω φύλου στα μέτρα κατά του κοροναϊού

Χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Περού και ο Παναμάς, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον COVID-19, βρήκαν μία κάπως ασυνήθιστη λύση: Οι κινήσεις των κατοίκων γίνονται με βάση το φύλο.

Parallaxi
λατινική-αμερική-διακρίσεις-λόγω-φύλ-580521
Parallaxi

Χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Περού και ο Παναμάς, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον COVID-19 και την κίνηση των πολιτών στους δρόμους, βρήκαν μία κάπως ασυνήθιστη λύση: Οι κινήσεις των κατοίκων γίνονται με βάση το φύλο. Για παράδειγμα, οι άνδρες μπορούν να φεύγουν από τα σπίτια τους Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με ταυτότητα, ενώ οι γυναίκες Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο ή το αντίθετο. Τις Κυριακές, θα πρέπει όλοι να παραμένουν στις οικίες τους.

Τι γίνεται όμως με τα μέλη της LGBT + κοινότητας; Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε ακτιβιστές στο Περού η επίπτωση που θα έχουν τα νέα μέτρα, στις κοινότητες των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων , διαφυλικών και τρανσέξουαλ ατόμων, καθώς η αστυνομία πλέον «σταματάει» την έξοδο σε πολίτες που παραβιάζουν τις μέρες καραντίνας βάσει του φύλου.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το @MartinVizcarraC και δεδομένης της τρανσφοβίας που υπάρχει στο Περού, είναι απαραίτητο το κράτος να εγγυηθεί ότι τα τρανς άτομα θα βγαίνουν έξω τις μέρες που αισθάνονται πιο άνετα”, γράφει χαρακτηριστικά σε post στο twitter ο χρήστης Horacio Rodríguez.

O Πρόεδρος του Περού MartinVizcarra δήλωσε κατά τη συνέντευξη τύπου όπου ανακοινώθηκαν τα μέτρα, ότι οι αστυνομικοί είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε να σέβονται απόλυτα την ταυτότητα φύλου των ατόμων αυτών, και να μην παρουσιάζουν ομοφοβικές τάσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα