Διεθνή

Lego σε αστυνομία ΗΠΑ: “Μην καλύπτετε με φιγούρες μας τα πρόσωπα υπόπτων”

Με ένα αστυνομικό τμήμα στην Καλιφόρνια “τα έβαλε” η Lego - Xρησιμοποιούν φιγούρες της εταιρείας για να καλύψουν τα πρόσωπα υπόπτων

Parallaxi
lego-σε-αστυνομία-ηπα-μην-καλύπτετε-με-φ-831760
Parallaxi

Η πρακτική εντός αστυνομικού τμήματος της Καλιφόρνιας να καλύπτει τα πρόσωπα υπόπτων με φιγούρες της Lego έχει καταφέρει να γίνει ευρέως γνωστή και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία.

Η επιτυχία αυτή, ωστόσο, είχε και αντίκτυπο, αφού η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα Murrieta να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις φιγούρες της για αυτό τον σκοπό.

Σε ανάρτηση που έκανε το αστυνομικό τμήμα στις 18 Μαρτίου, οι υπεύθυνοι εξηγούσαν πως απαγορεύεται να εμφανίζουν στα social media τα πρόσωπα υπόπτων και υποχρεούνται βάσει νέου νόμου να καλύπτουν.

“Το αστυνομικό τμήμα της Murrieta είναι υπερήφανο για τη διαφάνειά του, αλλά από την άλλη σέβεται τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχει ο νόμος σε όλους, ακόμη και στους υπόπτους”, έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η αντίδραση της Lego ήρθε μια ημέρα μετά, όταν κατά την παρέμβασή της ζήτησε από το τμήμα “να σταματήσουμε τη χρήση της πνευματικής της ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης”.

“Αυτή τη στιγμή αναζητούμε άλλες μεθόδους για να συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε το περιεχόμενό μας με τρόπο που είναι ενδιαφέρον στους ακολούθους μας”, πρόσθεσε.

Ενώ η χρήση φιγούρων της Lego από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα τυπικά δεν θεωρείται παράνομο, ο βουλευτής Corey Jackson είπε ότι άλλες υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν παραθυράκια δημοσιεύοντας εικόνες που δείχνουν υπόπτους στο πίσω μέρος των περιπολικών της αστυνομίας ή με χειροπέδες σε σκηνές εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι το ίδιο με τις φωτογραφίες κράτησης. Είπε ότι το επιτελείο του ζητά νομική γνωμοδότηση από το κρατικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: News24/7

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα