Διεθνή

Λος Άντζελες: Προειδοποίηση για χιονοθύελλα για πρώτη φορά από το 1989

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ

Parallaxi
λος-άντζελες-προειδοποίηση-για-χιονο-977356
Parallaxi

Χιονοπτώσεις ρεκόρ αναμένεται να πλήξουν το Σάββατο το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια. Μια τεράστια καταιγίδα έχει ήδη φέρει μεγάλες χιονοθύελλες και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές στις βόρειες πολιτείες.

Το παγωμένο μέτωπο εκτείνεται σε ολόκληρη τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, καθώς και στη δυτική επαρχία του Καναδά, τη Βρετανική Κολομβία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για χιονοθύελλα στα παράκτια βουνά της κομητείας Ventura, τα βουνά της κομητείας του Λος Άντζελες και τα βουνά που περιβάλλουν την Σάντα Μπάρμπαρα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι η έντονη χιονόπτωση θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και «σχεδόν μηδενική ορατότητα». «Πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας», είπε μετεωρολόγος από την Καλιφόρνια. «Στην πραγματικότητα δεν έχω δει ποτέ προειδοποίηση για χιονοθύελλα».

Σε πολλές περιοχές σχολεία, επιχειρήσεις και υπηρεσίες θα μείνουν κλειστά λόγω του πολικού ψύχους.

Μέχρι στιγμής η χιονοκαταιγίδα οδήγησε στο θάνατο ενός εθελοντή πυροσβέστη στο Μίσιγκαν, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε επαφή με κατεστραμμένο ηλεκτρικό καλώδιο. Αξιωματούχοι στο Όρεγκον ερευνούν επίσης έναν θάνατο από υποθερμία που μπορεί να σχετίζεται με την καταιγίδα.

Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται ένα παιδί ενός έτους, αφού ένα τεράστιο δένδρο ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε σε σπίτι στην περιοχή Bay Area της Καλιφόρνια. Σε πέντε πολιτείες, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις -750.000 μόνο στο Μίσιγκαν- έμειναν χωρίς ρεύμα το βράδυ της Πέμπτης.

Περισσότερες από 8.000 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα