Διεθνή

Λος Άντζελες: Σε καραντίνα περιοχή λόγω της μύγας Tau: Μολύνει φρούτα και λαχανικά

Πρόκειται για μύγα που προέρχεται από την Ασία και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από ταξιδιώτες

Parallaxi
λος-άντζελες-σε-καραντίνα-περιοχή-λόγ-1039917
Parallaxi

Περιοχή στην κομητεία του Λος Άντζελες τέθηκε σε καραντίνα από τις τοπικές Αρχές μετά την εμφάνιση μίας μύγας, που προέρχεται από την Ασία. Ειδικότερα, μία περιοχή έκτασης κοντά στα 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα βρίσκεται σε καραντίνα στο Λος Άντζελες, σε μια προσπάθεια των Αρχών να σταματήσει η αναπαραγωγή της μύγας Tau μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον είκοσι εξ αυτών στο Stevenson Ranch, όπως ανέφερε το Τμήμα Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνια.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης ζώνης απαγορεύεται να βγάζουν έξω από τα σπίτια τους φρούτα και λαχανικά και αν το κάνουν πρέπει να τα πετούν μέσα σε διπλές σακούλες στα σκουπίδια, σύμφωνα με το τμήμα.

Σύμφωνα με το τμήμα της πολιτείας, το συγκεκριμένο έντομο αποτελεί «ένα σοβαρό παράσιτο για τη γεωργία και τους φυσικούς πόρους», με τς Αρχές να προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με ένα οργανικό εγκεκριμένο υλικό που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ενήλικων μυγών.

Η μύγα Tau τρέφεται με μια τεράστια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των κολοκυθιών, του αβοκάντο, των εσπεριδοειδών, των ντοματών και των πιπεριών, προϊόντα που αφθονούν στις καλλιέργειες της περιοχής.

Οι θηλυκές μύγες γεννούν αυγά κάτω από τη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών με τις προνύμφες να περνούν μέσα από τον καρπό μέχρι να φτάσουν στην πλήρη ανάπτυξη.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη μύγα μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από ταξιδιώτες που έφεραν στη χώρα μη επιθεωρημένα φρούτα. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκεκριμένη εντολή για καραντίνα είναι η πρώτη του είδους της στο δυτικό ημισφαίριο.

Με πληροφορίες από New York Post / Lifo

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα