Διεθνή

Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των δραστών

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 107 ασθενείς σε ιατρικά ιδρύματα. Ανάμεσά τους βρίσκονται τρία παιδιά, το ένα σε κρίσιμη κατάσταση.

Parallaxi
μακελειό-στη-μόσχα-το-ισλαμικό-κράτος-1137253
Parallaxi

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω μιας ανάρτησης σε ένα από τα δίκτυά της στο Telegram, μια φωτογραφία όπου, όπως υποστηρίζει, απεικονίζονται οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στη Μόσχα, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 143 άνθρωποι.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του “πολέμου που μαίνεται” μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που πολεμούν το Ισλάμ.

Τρία παιδιά είναι ακόμα στο νοσοκομείο, το ένα σε κρίσιμη κατάσταση

Τρία παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά το μακελειό στον συναυλιακό χώρο σε προάστιο της Μόσχας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, το ένα από τα τρία παιδιά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 107 ασθενείς σε ιατρικά ιδρύματα. Ανάμεσά τους βρίσκονται τρία παιδιά, το ένα παιδί σε κρίσιμη κατάσταση και τα άλλα δύο παιδιά σε σοβαρή κατάσταση.

Από τους ενήλικες, 15 είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, 42 σε σοβαρή κατάσταση. Συνεργαζόμαστε ενεργά με όλα τα ιατρικά ιδρύματα.

Παρέχουμε και συνεχίζουμε να παρέχουμε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα σε όλους. Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν αρκετά φάρμακα, αίμα και υλικά επικάλυψης», δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρωσίας Τατιάνα Γκολικόβα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα