Μαζικές ακυρώσεις δρομολογίων στη Γαλλία – Χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο μετά το σαμποτάζ

Κατά μέσον όρο 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινηθούν σήμερα στο σιδηροδρομικό άξονα.

Parallaxi
μαζικές-ακυρώσεις-δρομολογίων-στη-γα-981893
Parallaxi

Η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV της Γαλλίας επανήλθε σταδιακά στην κανονικότητα το Σάββατο (27/7), αφού οι μηχανικοί εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για την επισκευή σαμποταρισμένων σταθμών σηματοδότησης και καλωδίων που προκάλεσαν χάος την Παρασκευή (26/7), την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Στις επιθέσεις που σημειώθηκαν, την Παρασκευή (26/7), στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές κατά μήκος των γραμμών που συνδέουν το Παρίσι με πόλεις όπως η Λιλ στα βόρεια, το Μπορντό στα δυτικά και το Στρασβούργο στα ανατολικά. Μια άλλη επίθεση στη γραμμή Παρίσι – Μασσαλία αποτράπηκε, ανακοίνωσε η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης.

«Στην ανατολική γραμμή υψηλής ταχύτητας, η κυκλοφορία επανήλθε κανονικά σήμερα το πρωί στις 6:30, ενώ στις γραμμές υψηλής ταχύτητας Βόρεια, Βρετάνη και Νοτιοδυτικά, 7 στα 10 τρένα κατά μέσο όρο θα κυκλοφορήσουν με καθυστερήσεις 1 έως 2 ωρών», ανέφερε η SNCF σε ανακοίνωσή της το πρωί του Σαββάτου (27/7). «Σε αυτό το στάδιο, η κυκλοφορία θα παραμείνει διαταραγμένη την Κυριακή στον βόρειο άξονα και θα πρέπει να βελτιωθεί στον ατλαντικό άξονα για τις επιστροφές του Σαββατοκύριακου», πρόσθεσε. Η SNCF επανέλαβε ότι τα σχέδια μεταφοράς των ομάδων που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι εγγυημένα μετά από αυτό που η σιδηροδρομική εταιρεία χαρακτήρισε «μαζική επίθεση».

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και οι διωκτικές αρχές κινητοποιούνται για να βρουν και να τιμωρήσουν τους δράστες αυτών των εγκληματικών πράξεων», έγραψε την Παρασκευή (26/7) στο Χ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Αττάλ, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις «προετοιμασμένες και συντονισμένες πράξεις δολιοφθοράς».

Τα δρομολόγια από το Παρίσι προς το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας παρουσίασαν μαζικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις, όπως αναφέρει το FRANCE 24. Η εταιρεία Eurostar δήλωσε ότι απέσυρε περίπου το ένα τέταρτο των τρένων της μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού, Βρυξελλών και Άμστερνταμ. Προέβλεψε ότι θα ακυρώσει περίπου το ένα πέμπτο των τρένων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και όλα τα δρομολόγια θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Σταρμέρ, αναγκάστηκε να πάρει αεροπλάνο αντί για τρένο υψηλής ταχύτητας για την τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων. Καθώς ένα από τα πιο πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα ταξιδιών της Γαλλίας συγκρούεται με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η SNCF δήλωσε ότι περίπου το ένα τέταρτο των τρένων θα ακυρωθεί το Σάββατο (27/7) και την Κυριακή (28/7) στις γραμμές που δέχθηκαν επίθεση. Τα τρένα που εκτελούν δρομολόγια, θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι χιλιάδες υπάλληλοι εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και προσπαθούν να επαναφέρουν τα δρομολόγια σε λειτουργία. Υπολόγισε ότι περίπου 250.000 επιβάτες επηρεάστηκαν την Παρασκευή (28/7).

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα