Διεθνή

Μια γυναίκα νεκρή από πρωτόγνωρη κακοκαιρία που πλήττει την Ολλανδία

Η καταιγίδα, που ονομάστηκε Πόλι, είναι η χειρότερη που έχει πλήξει ποτέ την χώρα

Parallaxi
μια-γυναίκα-νεκρή-από-πρωτόγνωρη-κακο-1029049
Parallaxi

Ανυπολόγιστες ζημιές έχουν προκληθεί στην Ολλανδία από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, εξαιτίας της οποίας μια γυναίκα έχασε τη ζωή της. 

Σύμφωνα με τις αρχές, μια γυναίκα 51 ετών πέθανε στο Χάαρλεμ όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν.

Η πρωτοφανής θερινή καταιγίδα με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως 145 χλμ/ώρα πλήττει σήμερα την Ολλανδία, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στις μεταφορές.

Στο Άμστερνταμ, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω της πτώσης δέντρων, που προκάλεσαν επίσης ζημιές σε αυτοκίνητα και πλωτά σπίτια κατά μήκος των καναλιών της πόλης.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση για καταιγίδα για μεγάλο τμήμα της χώρας, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Οι κάτοικοι στην επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας, που περιλαμβάνει το Άμστερνταμ, έλαβαν ειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, με τις αρχές να τους προειδοποιούν να παραμείνουν κατ’ οίκον και να καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μόνο σε περιπτώσεις που απειλείται η ζωή τους.

Η καταιγίδα, που ονομάστηκε Πόλι, είναι η χειρότερη που έχει πλήξει ποτέ την Ολλανδία κατά τους θερινούς μήνες και η ισχυρότερη από τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία Weeronline. Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Ολλανδία συνήθως μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου. Η τελευταία ισχυρή θερινή καταιγίδα καταγράφηκε το 2015.

Το αεροδρόμιο Σκίπχολ του Άμστερνταμ, ένα από τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, ματαίωσε πάνω 400 πτήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος, με την κίνηση να αναμένεται να είναι περιορισμένη έως τουλάχιστον τις 4 μμ (17.00 ώρα Ελλάδας).

Οι εταιρίες λειτουργίας σιδηροδρόμων NS και Arriva ανέστειλαν όλα τα δρομολόγια στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Άμστερνταμ λόγω πτώσης δέντρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Εικόνα: Στιγμιότυπο Βίντεο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα