Διεθνή

Μολδαβία: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο Κισινάου

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας - Οι αρχές πραγματοποίησαν εκκένωση των επιβατών από το κτήριο

Parallaxi
μολδαβία-πυροβολισμοί-στο-αεροδρόμι-1027067
Parallaxi

Πυροβολισμοί ακούστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (30/6) στο αεροδρόμιο του Κισινάου της Μολδαβίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνοριοφύλακας

Οι αρχές πραγματοποιούν εκκένωση των επιβατών από το κτήριο, όπως μετέδωσε το TASS.

Ειδικότερα, ο επιβάτης που άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο του Κισινάου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, έφτασε από την Τουρκία, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της Μολδαβίας.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πηγές του μέσου, ειδικές υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας ετοιμάζονται να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Κισινάου, όπου ο δράστης έχει «ταμπουρωθεί».

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντιάνα Φέτκο, είπε ότι η αστυνομία βρισκόταν στο αεροδρόμιο και ότι οι πτήσεις καθυστερούν. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novoski, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της Μολδαβίας, έκανε λόγο για δύο νεκρούς από το περιστατικό.

Τελικά η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα μετά το περιστατικό στο διεθνές αεροδρόμιο Κισινάου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ανατολικής Ευρώπης.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος. Ο δράστης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται», ανέφερε η αστυνομία στο Facebook.

Πτήσεις παρουσίασαν καθυστερήσεις, αλλά η αστυνομία είπε ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν και θα επανέλθει σύντομα η κανονική λειτουργία του αερολιμένα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα