Διεθνή

Μυστήριο με το ιατρικό απόρρητο της Κέιτ Μίντλετον – Τι ανακοίνωσε η κλινική

Η κλινική όπου νοσηλευόταν ξεκίνησε έρευνα - Ισχυρισμοί ότι το προσωπικό προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρικά της αρχεία

Parallaxi
μυστήριο-με-το-ιατρικό-απόρρητο-της-κέ-953820
Parallaxi

Η κλινική όπου νοσηλευόταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι το προσωπικό της προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρικά της αρχεία.

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η κλινική του Λονδίνου όπου έγινε η χειρουργική επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον μετά την πληροφορία ότι μέλη του προσωπικού προσπάθησαν να παραβιάσουν το ιατρικό απόρρητο και να αποκτήσουν πρόσβαση στο φάκελό της.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, θα διερευνηθούν οι αναφορές περί απόπειρας «παραβίασης» ιατρικού φακέλου των ασθενών.

«Είμαστε υπερήφανοι για την εξαιρετική φροντίδα που επιδιώκουμε να παρέχουμε σε όλους τους ασθενείς μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Διαθέτουμε συστήματα παρακολούθησης της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης, θα ληφθούν κανονιστικά και πειθαρχικά μέτρα. Δεν υπάρχει θέση στο νοσοκομείο μας για όσους παραβιάζουν σκόπιμα την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε ασθενή ή συναδέλφου μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα της Mirror

Τα ανακοινωθέν έρχεται μετά από δημοσίευμα της Daily Mirror, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού φέρεται να πιάστηκε να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο της πριγκίπισσας.

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε τον Ιανουάριο, ενώ η 42χρονη νοσηλευόταν.

Το προσωπικό του νοσοκομείου, προσθέτει η εφημερίδα, ειδοποίησε το παλάτι αμέσως μόλις ανακάλυψε την υποτιθέμενη απόπειρα και δεσμεύτηκε να διεξάγει πλήρη έρευνα.

Όταν ρωτήθηκε από το CNN, το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε: «Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Κλινική του Λονδίνου».

Δεν ήταν άμεσα σαφές αν η απόπειρα παραβίασης ήταν επιτυχής, αλλά ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη αν αποδειχθεί ότι είχε πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία της πριγκίπισσας, χωρίς άδεια.

Η Maria Caulfield δήλωσε την Τετάρτη στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι υπάρχουν «πολύ αυστηροί κανόνες σχετικά με το πού υπάρχει πρόσβαση». Σημείωσε, δε, πως σε περίπτωση τέτοιας παραβίασης, οι αρμόδιες Αρχές «θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα».

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Λονδίνου δεν ερευνά επί του παρόντος την πιθανή παραβίαση. Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε στο CNN ότι «δεν γνωρίζει κάτι σχετικό» αυτή τη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κλινική του Λονδίνου αντιμετωπίζει παρόμοιο περιστατικό. Η ρυθμιστική αρχή των νοσοκομείων της Αγγλίας τής απηύθυνε προειδοποιητική αναφορά για «μη συμμόρφωση» με τους κανονισμούς «χρηστής διακυβέρνησης», τον Ιούνιο του 2021.

Πηγή: News24/7

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα