Διεθνή

NASA: Υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στην απεραντοσύνη του σύμπαντος

Τι ειπώθηκε για UFO και UAP – Ιστορικού χαρακτήρα οι ανακοινώσεις

Parallaxi
nasa-υπάρχουν-κι-άλλες-μορφές-ζωής-στην-απ-1057035
Parallaxi

Τα πρώτα ευρήματα της έκθεσης για τα UFO και τα UAP (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα) έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (14/09) η NASA, εκφράζοντας την βεβαιότητά της ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πολλές πρόσφατες αναφορές UFO από «αξιόπιστους μάρτυρες».

«Αν μας ρωτάτε, εάν υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, τότε η απάντηση είναι «ναι»» είπε ο Διοικητής, Μπιλ Νέλσον.

«Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο απέραντο που μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι ναι. Αλλά ρώτησα μερικούς από τους επιστήμονές μας: Ποια είναι η μαθηματική πιθανότητα να υπάρχει ζωή εκεί έξω στο σύμπαν; Και αν υπολογίσετε σε δισεκατομμύρια αστέρια σε δισεκατομμύρια γαλαξίες ότι υπάρχει αναπαραγωγή σε αυτό που μόλις είπα, ένας άλλος πέτρινος πλανήτης, η απάντηση ήταν «τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο». Αυτό είναι από τους επιστήμονές μας», είπε σύμφωνα με τον Indepedent.

Ο Μπιλ Νέλσον, διευθυντής της NASA, εξήγησε ότι η διαστημική υπηρεσία «αναζητά σημάδια ζωής» τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.

Παράλληλα, διατύπωσε τη βεβαιότητά του ότι η NASA θα ανακαλύψει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη στο σύμπαν. Δήλωσε ακόμα ότι πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αστεριών και γαλαξιών που υπάρχει στο σύμπαν.

Ο Νέλσον δήλωσε επίσης ότι η διαστημική υπηρεσία θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση (ML) για να βοηθήσει στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής σε όλο τον γαλαξία.

«Ενώ η σημερινή ημέρα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη NASA, σίγουρα δεν είναι το τελευταίο μας βήμα», δήλωσε ο Νέλσον σύμφωνα με τη Sun.

Η έκθεση δεν περιείχε εντυπωσιακούς ισχυρισμούς ή δεν ασχολήθηκε με τις καταθέσεις στο Κογκρέσο που ισχυρίστηκαν πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών το καλοκαίρι.

Αν και παραδέχθηκε πως αυτά τα αντικείμενα έχουν μεγάλη γοητεία τόνισε πως οι περισσότερες παρατηρήσεις έχουν «πολύ περιορισμένα δεδομένα», κάτι κάνει δύσκολη την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

«Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια. Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε αυτή την υποχρέωση στα σοβαρά – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα για οποιονδήποτε να τα δει ή να τα μελετήσει», δήλωσε πέρυσι ο Daniel Evans, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Όλη η έκθεση:

πηγή ieidiseis

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα