Νέα επίθεση του Ισραήλ στη Χαν Γιουνίς 15 λεπτά μετά την εντολή εκκένωσης

Σημειώνεται πως η περιοχή της Χαν Γιουνίς είχε οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη

Parallaxi
νέα-επίθεση-του-ισραήλ-στη-χαν-γιουνίς-1-1099411
Parallaxi

Νέες αεροπορικές επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα εξαπολύει ο ισραηλινός στρατός το πρωί της Δευτέρας (22/07), με τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης να κάνουν ήδη λόγο για πέντε νεκρούς.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, η είδηση ήρθε μόλις 15 λεπτά αφότου ο εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε νέες εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους του Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με το Army Radio.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς πυροβολικού στις ανατολικές περιοχές του Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, ενώ οι σοροί τους βρίσκονται στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την έκδοση νέων εντολών εκκένωσης από ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο στο Χ, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν προς το κοντινό αλ-Μαουάσι, όπου νωρίτερα αυτό το μήνα είχε σημειωθεί σφαγή.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προετοιμάζεται να “επιχειρήσει δραστικά” κατά νέας ρίψης ρουκετών και δραστηριότητας μαχητών από την περιοχή.

Σημειώνεται πως η περιοχή της Χαν Γιουνίς είχε οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε πως προσαρμόζει τα σύνορα ανθρωπιστικής ζώνης προκειμένου να κρατήσει τον άμαχο πληθυσμό μακριά από περιοχές μάχης.

Στις 13 Ιουλίου, δεκάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί όταν ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν καταυλισμό στη νότια Γάζα, σε μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Την παραμονή της αναχώρησης του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για την Ουάσιγκτον, εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση απαίτησαν ο ισραηλινός πρωθυπουργός να μην ταξιδέψει στις ΗΠΑ προτού υπογράψει συμφωνία για την απελευθέρωση των δεκάδων ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα Haaretz. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν συγγενείς ομήρων.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ / news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα