Νέες ισραηλινές επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Παράλληλα, προειδοποιητικές σειρήνες ηχούν σε πολλές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

Parallaxi
νέες-ισραηλινές-επιθέσεις-κατά-της-χε-1218113
Parallaxi

Nέες αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο πραγματοποίησε σήμερα ο στρατός του Ισραήλ, την επομένη ενός πολύνεκρου βομβαρδισμού εναντίον της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν τη στιγμή θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρουν σε ένα δελτίο Τύπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 16 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χθεσινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Παράλληλα, προειδοποιητικές σειρήνες ηχούν σε πολλές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Times of Israel οι σειρήνες ακούγονται στο Σαφέντ, το Kiryat Shmona και πολλές άλλες κοινότητες στη Γαλιλαία.

Ο στρατός του Ισραήλ είχε δώσει οδηγίες στους κατοίκους της βόρειας πόλης Σαφέντ και πολλών άλλων κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια βομβών.

Η Χεζμπολάχ διόρισε τους ανώτερους αξιωματικούς Αλί Καράκι και Ταλάλ Χάμια για να ηγηθούν του τμήματος επιχειρήσεων της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Ιμπραήμ Ακίλ στη Βηρυτό χθες, αναφέρει το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Hadath. Και οι δύο αξιωματικοί συμμετέχουν ήδη στο Συμβούλιο Τζιχάντ, το ανώτατο στρατιωτικό σώμα της Χεζμπολάχ.

Ο Καράκι είναι ο επικεφαλής της νότιας διοίκησης της Χεζμπολάχ, υπεύθυνος για τη στρατιωτική δράση της οργάνωσης στο νότιο Λίβανο και ο Χάμια είναι ο επικεφαλής της Μονάδας 910 της Χεζμπολάχ, της μονάδας ξένων επιχειρήσεων της οργάνωσης, υπεύθυνη για επιθέσεις στο εξωτερικό.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα