Διεθνή

Νεκροί και αγνοούμενοι από την έκρηξη στο Ιλινόι

Οι εξελίξεις:

Parallaxi
νεκροί-και-αγνοούμενοι-από-την-έκρηξη-439487
Parallaxi
Εικόνα Youtube

Μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη του Ιλινόις την Παρασκευή το βράδυ, σκοτώνοντας δύο άτομα και αφήνοντας τρεις τραυματίες, δήλωσαν οι αρχές ενώ δύο άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.

Σύμφωνα με το CNN, η έκρηξη έγινε στην AB Specialty Silicones στο Waukegan, περίπου 40 μίλια βόρεια του Σικάγο, δήλωσε η αστυνομία. Η “καταστροφική έκρηξη” χτύπησε γύρω στις 9:30 μ.μ. την Παρασκευή, δήλωσε ο  Joe Florip, εκπρόσωπος αστυνομίας του Waukegan. Το εργοστάσιο ήταν ανοιχτό κατά τη στιγμή της έκρηξης, είπε.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε επί 24ωρου βάσεως, χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες και άλλα υλικά για την παραγωγή σιλικόνης. Μετά την έκρηξη στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 100 πυροσβέστες. Από την έκρηξη υπήρξαν ζημιές σε πέντε παρακείμενα κτίρια, ενώ τα σπίτια των κατοίκων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή τραντάχτηκαν.

Το Πυροσβεστικό Τμήμα του Waukegan προέτρεψε ανθρώπους, από το Facebook, να αποφύγουν να βρεθούν στην περιοχή. Οι αρχές έφεραν εξοπλισμό για να εξαλείψουν τα “βαριά, μη ασφαλή δομικά υπολείμματα”.

Η εκτιμώμενη ζημία αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα