Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή επιδρομή

Πρόκειται για τον Χάντερ Αλί Ταουίλ.

Parallaxi
νεκρός-ο-διοικητής-της-χεζμπολάχ-σε-ισ-1090090
Parallaxi

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, όπου οι βομβαρδισμοί δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο του πολέμου, ο διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε επιδρομή του Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η αεροπορία του σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Taweel, μαζί με τους Mohamed Hader και Hassan Nteer el Rasheeni που σκοτώθηκαν νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν υπεύθυνοι για έναν αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Hader Ali Tawil ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που σκότωσε τον Barak Ayalon, 45, και τη μητέρα του Miri Ayalon, 76, όταν ένας αντιαρματικός πύραυλος έπεσε στο σπίτι τους στο Kfar Yuval, λένε οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 93 άλλοι τραυματίστηκαν όταν αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ χτύπησαν ένα τζαμί και ένα σχολείο που φιλοξενούσαν εσωτερικά εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς κυβέρνησης στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες (05.10.2024) το βράδυ στη βόρεια Γάζα όταν ο στρατός έστειλε τεθωρακισμένα εκεί για πρώτη φορά εδώ και μήνες, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να μετακινηθούν σε ασφαλείς ζώνες, όπως τις χαρακτήρισε, στον νότο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα