Διεθνή

Νέο ατύχημα με Boeing: Βγήκε από τον διάδρομο και έπεσε σε θάμνους – 11 οι τραυματίες

Μόλις μία ημέρα μετά από σχετικό περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη

Parallaxi
νέο-ατύχημα-με-boeing-βγήκε-από-τον-διάδρομο-1157746
Parallaxi

Δεν έχουν τέλος τα ατυχήματα με αεροσκάφη τύπου Boeing, καθώς ένα ακόμη τέτοιο συμβάν καταγράφηκε, αυτήν τη φορά στη Σενεγάλη, μόλις μία ημέρα μετά από σχετικό περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ένα αεροσκάφος Boeing 737 που μετέφερε 78 επιβάτες έπιασε φωτιά και υπέστη σοβαρές ζημιές, όταν -μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια απογείωσης- βγήκε εκτός διαδρόμου και έπεσε μέσα σε θάμνους σε αεροδρόμιο της Σενεγάλης, το πρωί της Πέμπτης (9/5).

Όπως θα δείτε στις εικόνες, το αεροσκάφος της Transair βρέθηκε στο χώμα με τεράστια τρύπα στον αριστερό κινητήρα που είχε καλυφθεί με πυροσβεστικό αφρό μετά την πυρκαγιά.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Blaise Diagne έσπευσαν να απομακρύνουν τους επιβάτες, 11 από τους οποίους τραυματίστηκαν -οι 4 σοβαρά-.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα οι πτήσεις από το αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα Ντακάρ να ανασταλούν.

Το βίντεο με το Boeing που προσγειώθηκε με τη… «μύτη»

Το ατύχημα σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά την προσγείωση «θρίλερ» ενός άλλου αεροσκάφους Boeing -τύπου 767 της αμερικανικής ταχυδρομικής υπηρεσίας FedEx- στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το εν λόγω αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να μην ανοίξουν οι μπροστινοί του τροχοί και να αναγκαστεί να προσγειωθεί με τη «μύτη».

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, τα περιστατικά θα επιτείνουν τα προβλήματα της Boeing, η οποία αντιμετωπίζει ήδη ασφυκτικούς ελέγχους εν μέσω μιας σειράς ατυχημάτων και αντιπαραθέσεων σχετικά με τις ανησυχίες για την ασφάλεια, στα οποία προστίθενται οι θάνατοι δύο πληροφοριοδοτών με διαφορά μόλις 2 μηνών.

Πηγή: Ieidiseis.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα