Διεθνή

Νετανιάχου: «Ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας» η απάντηση για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Σε ετοιμότητα χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη.

Parallaxi
νετανιάχου-ισχυρή-γρήγορη-και-ακριβ-966610
Parallaxi

Η απάντηση του Ισραήλ στην «τρομοκρατία», μετά τις δύο παλαιστινιακές επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η μία από τις οποίες προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, χθες κοντά σε συναγωγή, θα είναι «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ, με θέμα την επίθεση της Παρασκευής.

«Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση, αλλά είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», τόνισε ο Νετανιάχου, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συνέχιση του κύκλου βίας στην περιοχή.

13χρονος Παλαιστίνιος ο δράστης της νέας επίθεσης

Ο δράστης της νέας επίθεσης, από την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι – πατέρας και γιος – το πρωί του Σαββάτου σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, είναι ένας 13χρονος Παλαιστίνιος, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Πόλης του Δαβίδ, στην παλαιστινιακή συνοικία Σιλωάμ, και ο έφηβος «εξουδετερώθηκε και τραυματίστηκε».

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε συναγωγή

Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δέκα τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατική.

«Πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στη συνοικία Νέβε Γιάκοβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο τρομοκράτης ήταν κάτοικος της γειτονιάς Shuafat στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και ήταν μέλος της Χαμάς.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, άνοιξε πυρ στη συναγωγή μετά την προσευχή της Παρασκευής και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει με αυτοκίνητο.

Μάλιστα, ο δράστης, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, στη συνέχεια άρχισε να κυνηγάει τους ανθρώπους που έτρεχαν να ξεφύγουν.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για την ύπαρξη περισσότερων τρομοκρατών.

πηγή – in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα