Διεθνή

Ο Έλον Μασκ πραγματοποιεί απρόσμενη επίσκεψη στην Κίνα

Ποιοι οι λόγοι της επίσκεψης

Parallaxi
ο-έλον-μασκ-πραγματοποιεί-απρόσμενη-ε-916675
Parallaxi

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έκανε μια απρόσμενη επίσκεψη στο Πεκίνο την Κυριακή, όπου αναμένεται να συναντήσει ανώτερους αξιωματούχους για να συζητήσουν την ανάπτυξη πλήρους λογισμικού αυτόματης οδήγησης και την άδεια μεταφοράς δεδομένων στο εξωτερικό.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας, Λι Τσιανγκ, κατά τις οποίες ο Λι είπε στον Μασκ ότι η ανάπτυξη της Tesla στην Κίνα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων κυκλοφόρησε την πλήρη αυτόνομη οδήγηση (ή FSD), την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού «Autopilot», πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έγινε διαθέσιμη στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της.

Ο Μασκ δήλωσε στο Χ: «Πως είναι πολύ πιθανό, η Tesla να διαθέσει το FSD, πολύ σύντομα».

Αντίπαλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Xpeng επιδιώκουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Tesla με την κυκλοφορία παρόμοιου λογισμικού.

Ο Μασκ ελπίζει να λάβει το πλεονέκτημα μεταφοράς δεδομένων στο εξωτερικό, ώστε να μπορεί να αναπτύξει τον αλγόριθμο για τις τεχνολογίες αυτόματης οδήγησης.

Από το 2021, η Tesla έχει αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα που απαιτούνται και τα έχει μεταφέρει στη Σαγκάη, αλλά όχι στις ΗΠΑ, εξαιτίας των Κινέζικων Ρυθμιστικών Αρχών, που ισχύουν.

Η επίσκεψη του Μασκ συμπίπτει με την έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία άνοιξε την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώνεται στις 4 Μαΐου. Η Tesla, ωστόσο, δεν έχει «περίπτερο» στη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου της Κίνας.

Η επίσκεψη του στην Κίνα δεν έγινε δημόσια γνωστή αμέσως, καθώς τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας, δεν είχαν λάβει εξουσιοδότηση για δημοσιοποίηση των συναντήσεων.

Ο Μασκ συναντήθηκε επίσης με τον Ρεν Χονγκμπίν, έναν κυβερνητικό αξιωματούχο που ηγείται του Συμβουλίου της Κίνας για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου, τον διοργανωτή της έκθεσης αυτοκινήτου του Πεκίνου, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι καλό να βλέπουμε ηλεκτρικά οχήματα να σημειώνουν πρόοδο στην Κίνα. Όλα τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά στο μέλλον», είπε ο Μασκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστη του instagram.

Το ταξίδι του Μασκ στην Κίνα φαίνεται πως έγινε μια εβδομάδα μετά την ακύρωση, της προγραμματισμένης του συνάντησης στην Ινδία με τον πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, με την δικαιολογία των «πολλών υποχρεώσεων με την Tesla».

Η Tesla έχει πουλήσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Κίνα από τότε που μπήκε στην αγορά πριν από μια δεκαετία. Το εργοστάσιο της Σαγκάης είναι το μεγαλύτερο.

Πηγή: theguardian.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα