Διεθνή

Ο Πούτιν θέλει τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, λέει το Reuters

Ο Ρώσος ηγέτης είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για τις προσπάθειες της Δύσης να εμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις

Parallaxi
ο-πούτιν-θέλει-τέλος-του-πολέμου-στην-ο-1023992
Parallaxi

Την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία φαίνεται να επιθυμεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, που γνωρίζουν όσα συζητάει ο Πούτιν με τους συμβούλους του, ο Ρώσος ηγέτης είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για τις προσπάθειες της Δύσης να εμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις και την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποκλείσει τις συνομιλίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να διαπραγματευθεί μια κατάπαυση πυρός που θα αναγνωρίζει τις σημερινές γραμμές στο πεδίο της μάχης, ενώ ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνεχίσει να πολεμά, εάν το Κίεβο και η Δύση δεν ανταποκριθούν.

«Ο Πούτιν μπορεί να πολεμήσει για όσο χρόνο χρειαστεί, αλλά είναι επίσης έτοιμος για κατάπαυση του πυρός – για να παγώσει ο πόλεμος», είπε μια ανώτερη ρωσική πηγή που έχει συνεργαστεί με τον Πούτιν και έχει γνώση των συζητήσεων ανώτατου επιπέδου στην Κρέμλινο.

Τις προθέσεις του Πούτιν επιβεβαίωσαν συνολικά τέσσερα άτομα που συνεργάζονταν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ανώτερο πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Όλοι μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε αίτημα για σχόλιο, είπε ότι ο αρχηγός του Κρεμλίνου είχε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο για να επιτύχει τους στόχους της, λέγοντας ότι η χώρα δεν επιθυμεί «αιώνιο πόλεμο».

ΠΗΓΗ: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα