Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ

Πυρά από ισραηλινό άρμα δέχτηκε η αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο

Parallaxi
ο-στρατός-του-ισραήλ-ανακοίνωσε-ότι-σκ-1221153
Parallaxi

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (16.10.2024) ότι σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ στην περιοχή Καφρ Κάνα του Λιβάνου σε αεροπορική επίθεση.

Ο IDF λέει ότι ο Τζαλάλ Μουσταφά Χαρίρι ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ και σκοτώθηκε μαζί και με άλλους διοικητές της Χεζμπολάχ που ήταν υπεύθυνοι για τα πυρά πυροβολικού και τα αντιαρματικά πυρά στην περιοχή του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ λέει ότι οι τρομοκράτες της στο νότιο Λίβανο εγκλωβίστηκαν σε συγκρούσεις με τα ισραηλινά στρατεύματα «σε εμβέλεια», στην περιοχή του χωριού Al-Qawzah.

Πυρά από ισραηλινό άρμα δέχτηκε η αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο

Η αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο δήλωσε σήμερα ότι ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ εναντίον μιας από τις θέσεις της στον νότιο Λίβανο, όπου είχαν αναπτυχθεί οι κυανόκρανοί της.

Η UNIFIL δήλωσε ότι κυανόκρανοι “που βρίσκονταν σε μια θέση κοντά στο Κφαρ Κελά του νοτίου Λιβάνου παρατήρησαν ένα ισραηλινό άρμα μάχης Merkava να ανοίγει πυρ κατά του παρατηρητηρίου τους σήμερα το πρωί. Δύο κάμερες καταστράφηκαν, και το παρατηρητήριο υπέστη ζημιές”, δηλώνει η UNIFIL σε ανακοίνωσή της, αποδοκιμάζοντας τα “απευθείας και εμφανώς σκόπιμα πυρά” εναντίον μίας από τις θέσεις της.

Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων στο Σαφέντ

Η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσεπυραύλους στη βόρεια πόλη Σαφέντ του Ισραήλ, τρίτη κατά σειρά επίθεση μέσα σε 24 ώρες που η ισλαμιστική οργάνωση περιέγραψε ως «απάντηση» στις ισραηλινές επιδρομές. Σειρήνες ήχησαν στο Σαφέντ νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, προειδοποιώντας για εισερχόμενους πυραύλους.

«Στις 6:50 μ.μ… η κατεχόμενη πόλη Σαφέντ με ένα σάλβο από πυραύλους» για «υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του», αναφέρει η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές από την επίθεση.

16 οι νεκροί από την ισραηλινή «ζώνη φωτιάς» στον νότιο Λίβανο

Σε 16 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 52 οι τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα σήμερα σε κτίρια του δήμου της Ναμπάτια, στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Ανάμεσα στα θύματα είναι ο δήμαρχος της πόλης, δημοτικοί σύμβουλοι, γιατροί και ένας εργαζόμενος στον τομέα διάσωσης σύμφωνα με αξιωματούχους.

Έπειτα από αυτά τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού, η ειδική συντονίστρια του ΟΗΕ για τον Λίβανο ζήτησε να «προστατευθούν οι άμαχοι και οι υποδομές».

Η κυβερνήτης της περιφέρεια της Ναμπατίγια, Χοουάιντα Τουρκ έκανε λόγο για «σφαγή» στο δημαρχείο όπου συνεδρίαζε η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων καθώς «μια ζώνη φωτιάς» έπεσε στην πόλη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα