Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποια είναι τα σχέδια για την ποιότητα νερού στον Σηκουάνα;

Πρέπει να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του τριάθλου, της ανοιχτής κολύμβησης και του παρατράθλου.

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-ποια-είναι-τα-σχέδι-1037252
Parallaxi

Οι αναλύσεις της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα στη γέφυρα Alexandre-III ήταν εντός των υγειονομικών προτύπων έξι ημέρες την εβδομάδα από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αποκάλυψε σήμερα (19/7) η περιφερειακή νομαρχία και το δημαρχείο του Παρισιού.

Όπως είναι γνωστό μετά την τελετή έναρξης, ο Σηκουάνας πρέπει να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του τριάθλου (30 και 31 Ιουλίου, 5 Αυγούστου), της ανοιχτής κολύμβησης (8 και 9 Αυγούστου) και του παρατράθλου (1 και 2 Σεπτεμβρίου).

Παρά τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ποιότητας του νερού από τα τέλη Ιουνίου, παραμένει σασπένς για την επιτυχή διεξαγωγή αυτών των αγώνων, η οποία εξαρτάται από το επίπεδο βακτηριολογικής ρύπανσης του ποταμού λίγο πριν από τη διοργάνωση. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, ακατέργαστο νερό – ένα μείγμα βροχής και λυμάτων – μπορεί να απελευθερωθεί στον ποταμό, ένα φαινόμενο που αποσκοπούν να αποτρέψουν τα έργα συγκράτησης που εγκαινιάστηκαν πριν από τους Αγώνες.

Το σχέδιο B συνιστά την αναβολή για λίγες ημέρες. Το σχέδιο Γ συνιστά τη μεταφορά του αγώνα ανοιχτής κολύμβησης στο Vaires-sur-Marne.

Την Τετάρτη, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κράτησε την υπόσχεσή της και κολύμπησε στον Σηκουάνα μαζί με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Τόνι Εστανγκέ και τον περιφερειακό νομάρχη Μαρκ Γκιλάμ. Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Αμελί Ουντεά-Καστερά είχε ήδη κολυμπήσει στο ποτάμι το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα