Πάνω από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς στη Γάζα

«Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο».

Parallaxi
πάνω-από-7-000-άνθρωποι-έχουν-σκοτωθεί-σε-β-1072418
Parallaxi

Το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι 7.028 άνθρωποι, εκ των οποίων 2.913 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 1.709 γυναίκες έχουν σκοτωθεί και 18.484 άνθρωποι τραυματιστεί.

Ο πόλεμος αυτός ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς, ο οποίος βρίσκεται στην 20ή του ημέρα, είναι ο πιο φονικός μετά τη μονομερή απόσυρση του Ισραήλ από τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η Χαμάς ανέβει στην εξουσία εκεί.

Περίπου 50 όμηροι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Οι όμηροι που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας λόγω των ισραηλινών πληγμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα είναι «περίπου 50», υποστήριξε σήμερα Πέμπτη ο Αμπού Ομπέιντα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Ο Ομπέιντα έκανε αυτήν την ανακοίνωση στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Telegram, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους αριθμούς αυτούς.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας από τις επιδρομές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου έφτασε τους 224 και ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο εκπρόσωπος των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σημείωσε ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής ενημερώσει τις οικογένειες 224 ομήρων ότι οι συγγενείς τους κρατούνται στη Γάζα.

Τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, δύο Αμερικανίδες και δύο ηλικιωμένες των οποίων οι σύζυγοι κρατούνται ακόμη από τους τρομοκράτες.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν, επίσης, πως ο αριθμός των ισραηλινών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα έχει φθάσει τους 309.

Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ ευχαρίστησε τον οδηγό που έσωσε 30 πολίτες μετά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ ευχαρίστησε τον οδηγό λεωφορείου που έσωσε 30 πολίτες μετά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova.

Το όνομα του οδηγού είναι Γιουσέφ Αλζιάντνα.

UNWRA: «Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο»

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, Φιλίπε Λαζαρίνι γράφει στον Guardian ότι «η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο».

Στο κείμενό του ο Λαζαρίνι περιγράφει λεπτομερώς πώς οι κάτοικοι της Γάζας ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και με το σύστημα Υγείας να έχει σχεδόν διαλυθεί.

Θρήνος στην κηδεία της οικογένειας του δημοσιογράφου του Al Jazeera

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Ουαέλ αλ-Νταντού, του οποίου η οικογένεια σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, συνόδεψε σήμερα τα παιδιά του και τη σύζυγό του στην τελευταία τους κατοικία.

Το σπίτι του, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης με αποτέλεσμα η γυναίκα, ο γιος και η κόρη του, καθώς και άλλοι συγγενείς του, να χάσουν τη ζωή τους.

Επικοινωνία Ερντογάν – πάπα Φραγκίσκου για την Παλαιστίνη

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον πνευματικό ηγέτη των Καθολικών Χριστιανών και αρχηγό του κράτους του Βατικανού. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, οι οποίες δεν έχουν θέση σε κανένα ιερό κείμενο, έχουν λάβει τη διάσταση της σφαγής, ότι η αγνόηση των όσων συμβαίνουν από τη διεθνή κοινότητα είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και ότι όλα τα κράτη πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία.

Δηλώνοντας ότι η διαρκής ειρήνη στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί τους ιερούς τόπους των τριών αβρααμικών θρησκειών, θα είναι δυνατή μόνο με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ολοκληρωμένου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας στη Γάζα και ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν ενεργά αυτές τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή βοήθειας στους αθώους πολίτες.

Κοινή δήλωση των αραβικών χωρών ενάντια στη «συλλογική τιμωρία» της Γάζας

Τα ΗΑΕ, η Ιορδανία, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, η Αίγυπτος και το Μαρόκο καταδικάζουν τη στοχοποίηση αμάχων και τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι αραβικές χώρες καταδικάζουν τον αναγκαστικό εκτοπισμό των κατοίκων και τη συλλογική τιμωρία στη Γάζα.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι αραβικές χώρες λένε ότι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα δεν δικαιολογεί τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και την εσκεμμένη παραμέληση των νόμιμων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Ισραήλ: «Θα χρειαστούν χρόνια» για την αποκατάσταση της ασφάλειας

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη νότια περιοχή της χώρας, η οποία έχει καταστραφεί από τη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ισραήλ: Παραιτήθηκε υφυπουργός

Η Michal Waldiger παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών του Ισραήλ. Σε ανάρτηση της, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι παραιτείται προκειμένου οι πόροι που έχουν κατανεμηθεί στο τμήμα της, να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των στρατιωτικών επιχειρήσεων που γίνονται στην Γάζα.

Ακόμη, στην ανάρτηση της αναφέρει πως: «Βλέπω και ακούω ότι το κοινό έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος και θεωρώ καθήκον μου να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη που έχει χαθεί μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι από την θέση της αναπληρώτριας υπουργού και επιστρέφω στη Κνεσέτ.»

Τι αναφέρει στην ανάρτηση της:

«Με το Ισραήλ,

Μετά την επίθεση που έγινε στις 7 Οκτωβρίου, τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο. Οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει και η ζωή δεν είναι ίδια με χθες. Πάνω από 1.400 άνθρωποι, γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά σφαγιάστηκαν βάναυσα, πάνω από 220 απήχθησαν στη Γάζα, και υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες, κάποιοι στο σώμα και κάποιοι στην ψυχή και κάποιοι και στα δύο. Η βάρβαρη, δολοφονική και άγρια επίθεση της Χαμάς άλλαξε εντελώς την πραγματικότητα της χώρας μας. Πολλά ερωτήματα αντηχούν στο μυαλό όλων των πολιτών του Ισραήλ. Πώς έγινε, πού ήταν ο στρατός, πού ήταν το κράτος.

Όλα αυτά πρέπει να αποκαλυφθούν και θα αποκαλυφθούν μέχρι το τέλος του δίκαιου πολέμου στον οποίο βρισκόμαστε. Όλοι όσοι έχουν σφάλλει θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη γι’ αυτό. Μέχρι τότε, πρέπει να ενωθούμε και να εστιάσουμε σε ένα πράγμα – τη νίκη. Μια στρατιωτική νίκη που θα είναι ξεκάθαρη. Ξεκάθαρη και συντριπτική νίκη απέναντι στην οργάνωση που όρθωσε το ανάστημα της εναντίον μας και ευθύνεται για τους θανάτους στη χώρα μας. Έχουμε εντολή να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους του Ισραήλ.

Πιστεύω ότι η στρατιωτική νίκη και η επιστροφή της ασφάλειας και της ειρήνης δεν θα είναι δυνατή χωρίς τη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες – είτε πρόκειται για οικογένειες τεθλιμμένων και οικογένειες απαχθέντων ή οικογενειών που εκκενώθηκαν από τον νότο και τον βορρά, είτε πρόκειται για πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες – οικονομικές, ψυχικές, προσωπικές, οικογενειακές κ.λπ.

Επιστρέφει στην Βουλή για να βοηθήσει στην επίτευξη της στρατιωτικής νίκης του Ισραήλ

Η Michal Waldiger εξήγησε τους λόγους για την παραίτηση της από το Υπουργείο Οικονομικών

«Το καθήκον μου είναι να ξαναχτίσω την εμπιστοσύνη»

Από εκείνο το Μαύρο Σάββατο, η ρουτίνα μου έχει γίνει να παρευρίσκομαι σε κηδείες, να παρηγορώ πενθούντες, συναντήσεις και συζητήσεις με οικογένειες αγνοουμένων και απαχθέντων, επισκέψεις τραυματιών, συναντήσεων και επισκέψεων στα ξενοδοχεία όπου μένουν οικογένειες που έχουν βγει από τους αβοήθητους και μια προσπάθεια να βοηθήσουν δεκάδες χιλιάδες πολιτών που έχουν εκκενωθεί από τα σπίτια τους όταν είναι αβοήθητοι και σε συνεχιζόμενα τραύματα.

Βλέπω και ακούω το κοινό, τον πόνο του, την απώλεια εμπιστοσύνης στο κράτος και είναι σαφές για μένα ότι το καθήκον μου, είναι να ξαναχτίσω την εμπιστοσύνη. Επιστρέψτε στον πολίτη την αίσθηση ότι ακούγεται η φωνή του, του λένε, ότι είναι σημαντικός και απαραίτητος και ότι έχει κάποιον να εμπιστευτεί.

Επιπλέον, πιστεύω ότι όλοι μας, σε όλα τις βαθμίδες, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα και να υπερβούμε όλους τους υπάρχοντες πόρους στις πολεμικές προσπάθειες. Το Υπουργείο Οικονομικών, ως κορυφαίο και σημαντικό χαρτοφυλάκιο, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα αυτού. Ως εκ τούτου, στράφηκα στον Υπουργό Οικονομικών, φίλο Bezalel Smutrich, μοιράστηκα τις σκέψεις μου μαζί του και τον ενημέρωσα για την παραίτηση μου από τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, στρέφοντας στους πόρους που διατίθενται για το τμήμα μου, προς όφελος της εκστρατείας όπου με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε.

«Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών»

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομικών Bezalel Smutrich για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, και γενικά όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο υπουργείο. Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουν να προχωρούν στο έργο τους. Εδώ και δέκαμιση μήνες υπηρετώ ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και καταφέραμε να αλλάξουμε μέσω της αύξησης των κονδυλίων του προϋπολογισμού που αφορούν το σύστημα υγείας γενικότερα και της ψυχικής υγείας ειδικότερα, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να αυξήσουμε τα προγράμματα στον εργασιακό τομέα.

Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών, και μέχρι πριν τρεις εβδομάδες επικεντρωνόμουν στην προώθηση προγραμμάτων και έργων σε αρκετά πολιτικά πεδία στο Υπουργείο, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω ότι πρέπει να είμαι σε άλλο μέρος και από εκεί να συνεχίσω να βοηθάω και να εργάζομαι για το Ισραήλ. Αυτή είναι η αποστολή μου και υπόσχομαι να συνεχίσω από την Κνεσέτ, να ενεργώ από εκεί με όλη μου τη δύναμη και το σθένος για την πολεμική προσπάθεια, για τη νίκη και όπως είπα, να βοηθήσω όλους όσους τραυματίστηκαν σωματικά και ψυχικά, για να σηκωθούν και να αρχίσουν πάλι να εμπιστεύονται τους θεσμούς του κράτους.

Το υποσχέθηκα στο κοινό, το υποσχέθηκα στην οικογένειά μου, το υποσχέθηκα στον εαυτό μου. Με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε.»

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αμπάς για τη Γάζα: «Να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η κρίση»

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των διπλωματικών πρωτοβουλιών του για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

“Μόνο μία πολιτική λύση θα μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Θα έχω μάλιστα, σήμερα το απόγευμα, την ευκαιρία να μιλήσω τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Αμπάς και να του μεταφέρω τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής” τόνισε ο πρωθυπουργός. Επισήμανε ότι “υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε να μην επεκταθεί αυτή η σύγκρουση, έτσι ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να επηρεάσει τη Μέση Ανατολή”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας έχει τέσσερα κεντρικά σημεία: το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα, πρέπει να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομο και να υπάρξει «ανθρωπιστική παύση», να μην επεκταθεί η σύγκρουση, και ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε μία λύση δύο κρατών.

Ξεκαθάρισε επίσης εκ νέου ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Σύνοδο

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διεξάγεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η θέση της Ελλάδος, η οποία θα αποτυπωθεί και σήμερα, είναι πολύ σαφής και μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερα κεντρικά σημεία.

Πρώτον, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές και το Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Δέχθηκε μία πρωτοφανούς αγριότητας τρομοκρατική επίθεση και προφανώς έχει την υποχρέωση να αντιδράσει για να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών του.

Δεύτερον, αποδίδουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην ανθρωπιστική κρίση η οποία, σήμερα, έχει εκδηλωθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Και γι’ αυτό θεωρώ απολύτως επιβεβλημένο να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, να υπάρξει και μία «ανθρωπιστική παύση», έτσι ώστε να μπορέσουν οι άμαχοι να προστατευθούν, να φτάσουν οι απαραίτητες προμήθειες σε αυτούς οι οποίοι σήμερα συνθλίβονται μέσα στις μυλόπετρες αυτής της σύγκρουσης και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Δεν θα κουραστώ να το λέω, η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκφράζει τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Τρίτο σημείο: υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε να μην επεκταθεί αυτή η σύγκρουση, έτσι ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να επηρεάσει τη Μέση Ανατολή.

Τέταρτο σημείο: η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε μία λύση δύο κρατών για να αντιμετωπιστεί το παλαιστινιακό πρόβλημα. Μόνο, τελικά, μία πολιτική λύση θα μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Θα έχω μάλιστα, σήμερα το απόγευμα, την ευκαιρία να μιλήσω τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Αμπάς και να του μεταφέρω τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τώρα, εκτός από τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής θα μάς απασχολήσει στην αρχή της συνεδρίασής μας και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με αποκρυσταλλωμένες τις θέσεις της, οι οποίες συντονίζονται απόλυτα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είμαστε απολύτως θετικοί στο να εκταμιευθούν 50 δισεκατομμύρια για τη στήριξη της Ουκρανίας, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε μετ’ επιτάσεως να αυξηθούν οι πόροι για τη μετανάστευση. Η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης υποδοχής και χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αλλά ταυτόχρονα να αυξηθούν και οι πόροι για το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φυσικές καταστροφές φέτος το καλοκαίρι και είναι απολύτως σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει διαθέσει επαρκείς πόρους για να μπορέσει να στηρίξει τις χώρες οι οποίες πλήττονται από την κλιματική κρίση. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί μια ενίσχυση του προϋπολογισμού για να χρηματοδοτηθεί αυτό το Ταμείο.

Τέλος, θέλω να κάνω μια ξεχωριστή μνεία στη συνεδρίαση των ευρωπαίων κεντρικών τραπεζιτών η οποία έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Χθες, είχα την ευκαιρία να μιλήσω στους ευρωπαίους κεντρικούς τραπεζίτες και να παρουσιάσω την πολύ σημαντική πρόοδο την οποία έχει επιτελέσει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Να μιλήσω για την επενδυτική βαθμίδα την οποία κατακτήσαμε και για το γεγονός ότι από όλους αναγνωρίζεται αυτή η τεράστια προσπάθεια της χώρας να ξεφύγει από τα δύσκολα χρόνια και να γίνει πια ένας πρωταθλητής στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι προσπάθεια μίας κυβέρνησης μόνο. Είναι μια προσπάθεια συνολική του ελληνικού λαού, έτσι χαιρετίστηκε και από την κα Lagarde. Και αυτό μάς δίνει δύναμη να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να συγκλίνουμε ακόμα πιο γρήγορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, έτσι ώστε να μπορούμε όλοι, όλες και όλοι οι Έλληνες να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία”.

*Με πληροφορίες από ΟΤ, skai.gr, ΑΠΕ, ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα