Διεθνή

Παρίσι: Διακόπηκε η κυκλοφορία σε σιδηροδρομικό σταθμό μετά από “εμπρησμό σε καλώδια”

Περίπου 41 εκατ. επιβάτες διέρχονται ετησίως από τον σιδηροδρομικό Γκαρ ντε λ'Εστ

Parallaxi
παρίσι-διακόπηκε-η-κυκλοφορία-σε-σιδη-964610
Parallaxi

Η κυκλοφορία στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε λ’Εστ (Gare de l’ Est) του Παρισιού, που εξυπηρετεί κυρίως τη Γερμανία, θα διακοπεί “καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας” έπειτα από “εμπρησμό από πρόθεση στα ηλεκτρικά καλώδια”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η SNCF, η οποία είχε κάνει λόγο αρχικά για επαναλειτουργία του σταθμού στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας).

“Η κυκλοφορία θα διακοπεί καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι το τέλος της υπηρεσίας. Περίπου δέκα υπάλληλοι του Δικτύου της SNCF είναι επί το έργον προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη το ταχύτερο δυνατόν”, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρίας.

“Οι ομάδες του Δικτύου της SNCF συνεχίζουν τις προσπάθειες προσδιορισμού της αιτίας. Σας καλούμε να αναβάλετε το ταξίδι σας” γράφει η SNCF στη σελίδα της στο διαδίκτυο για τις πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία (info trafic).

Η SNCF είχε κάνει νωρίτερα το πρωί λόγο για “κακόβουλη ενέργεια” σε ένα κεντρικό κλειδί και για “εμπρησμό από πρόθεση στα ηλεκτρικά καλώδια” που προκάλεσε πλήρη διακοπή νωρίς σήμερα το πρωί των αναχωρήσεων και των αφίξεων των TGV και των TER, καθώς και της γραμμής P του Transilien, του δικτύου της περιοχής του Παρισιού.

“Γύρω στις 03:00 το πρωί, ένας κλωβός που περιείχε ηλεκτρικά καλώδια πινάκων κυκλοφορίας της SNCF άνοιξε και κάποιος του έβαλε φωτιά. Υπάλληλος της SNCF κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 04:30”, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομική πηγή.

“Μια κακόβουλη ενέργεια προκάλεσε αυτή τη βλάβη. Λυπάμαι για τον αντίκτυπο σε πολλούς ανθρώπους που παίρνουν το τρένο σήμερα το πρωί”, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον στο FranceInfo.

“Δυστυχώς, έχουμε τακτικά κακόβουλες ενέργειες στα καλώδια, στις σιδηροτροχιές για να πάρουν λίγο υλικό που έχει μικρή αξία, άρα πρέπει οι ενέργειες αυτές να τιμωρούνται αυστηρά επειδή βλέπουμε τις επιπτώσεις που έχουν στην καθημερινή ζωή”, πρόσθεσε.

Η σελίδα στο Twitter της γραμμής P κάνει λόγο για “ενέργεια βανδαλισμού, πυρκαγιά στα ηλεκτρικά καλώδια μηχανοστασίου στον τομέα Βερ”, στην περιοχή του Παρισιού, και δημοσιεύει μια φωτογραφία απανθρακωμένων καλωδίων.

Στους πίνακες αναχωρήσεων του σταθμού –που εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπό του– δίπλα στα δρομολόγια των TGV και των TER σημειώνεται “καθυστέρηση” ή “ακυρώθηκε”. Για όσους επιβάτες προβλεπόταν να αναχωρήσουν μετά τις 10.00, ορισμένα δρομολόγια παραμένουν προς το παρόν με πράσινο χρώμα με τη σημείωση “στην ώρα του” , ενώ άλλα ανακοινώθηκε ήδη ότι “ακυρώθηκαν”.

Σύμφωνα με στοιχεία της SNCF που ανάγονται στο 2019, περίπου 41 εκατ. επιβάτες διέρχονται ετησίως από τον Γκαρ ντε λ’Εστ, έναν από τους έξι μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού. Εξυπηρετεί την ανατολική Γαλλία καθώς και διεθνείς προορισμούς όπως η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα