Διεθνή

Παρίσι: Έως και 300% αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Τους καλοκαιρινούς μήνες η καρδιά των σπορ θα χτυπά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας

Parallaxi
παρίσι-έως-και-300-αύξηση-των-τιμών-στα-ξε-1094743
Parallaxi

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι η γιορτή του παγκοσμίου αθλητισμού, όμως όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν από κοντά την διοργάνωση του Παρισιού θα πρέπει να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να εξασφαλίσουν το κατάλυμά τους. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι τιμές των δωματίων για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν σημειώσει αύξηση της τάξεως του 300%.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η καρδιά των σπορ θα χτυπά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, με επισκέπτες και αθλητές να βρίσκονται εκεί για την Ολυμπιάδα του 2024, όμως η διαμονή τους θα είναι πολύ ακριβή. Σύμφωνα με έρευνα, η μέση τιμή για ένα δωμάτιο έχει ανέβει στα 700 ευρώ το βράδυ, τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αυτό ωθεί πολλούς τουρίστες να… αποφύγουν το Παρίσι και να επιλέξουν έναν άλλο προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή να επισκεφθούν την Γαλλία πριν ξεκινήσει η διοργάνωση.

Η υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας, Ολιβιά Γκρεγκουάρ, έχει ανακοινώσει ότι αναμένεται να γίνουν έλεγχοι τιμών σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Παρίσι για την καταστολή της απάτης, με πάνω από 10.000 επιχειρήσεις να ελέγχονται.

Περίπου το ένα τρίτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της υπηρεσίας καταστολής της απάτης (DGCCRF) θα βρίσκεται στον έλεγχο των τιμών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι αναμένεται να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο σύστημα ελέγχων, διαδικτυακά και δια ζώσης αναφορικά με τον ευρύτερο τομέα της φιλοξενίας (ξενοδοχεία, κέντρα και παραθεριστικά χωριά). «Στο πλαίσιο αυτό, περισσότερες από 1.700 εγκαταστάσεις έχουν ήδη ελεγχθεί το 2023, ιδιαίτερα εκείνες που υπόκεινται σε αναφορές ή είναι ήδη γνωστές στις υπηρεσίες», σημειώνεται.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ieidiseis.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα