Διεθνή

Παρίσι: Πέταξαν μπογιές σε κατάστημα της Louis Vuitton

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μπαίνει στο στόχαστρο των ακτιβιστών.

Parallaxi
παρίσι-πέταξαν-μπογιές-σε-κατάστημα-τ-1065303
Parallaxi

Στόχος επίθεσης ακτιβιστών έγινε το κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι, το οποίο οικολόγοι βανδάλισαν πετώντας πορτοκαλί μπογιές στη βιτρίνα του. Οι ενέργειες φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διαμαρτυρίας κατά του διάσημου οίκου μόδας, αν και τα συγκεκριμένα αιτήματα ή τα παράπονα των ακτιβιστών δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν.

Πάντως, τέτοιου είδους περιστατικά έχουν προσελκύσει σημαντική προσοχή του κοινού, δεδομένης της υψηλού προφίλ χαρακτήρα της εκδήλωσης και της φήμης της Louis Vuitton στη βιομηχανία της μόδας.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μπαίνει στο στόχαστρο των ακτιβιστών. Το 2021, μια απροσδόκητη τροπή πήρε το σόου Louis Vuitton κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, όταν ακτιβιστές για το περιβάλλον εισέβαλαν στον χώρο και τη διέκοψαν.

Η Marie Cohuet, ακτιβίστρια για το περιβάλλον και μέλος της ομάδας Friends of the Earth, είχε κρυφτεί μέσα σε μια τουαλέτα στο μουσείο τέχνης του Λούβρου για πάνω από δύο ώρες, σχεδιάζοντας να παρευρεθεί στην επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας του Louis Vuitton στο Παρίσι.

Άρπαξε μια ευκαιρία όταν το προσωπικό αποσπάστηκε από την άφιξη της ηθοποιού Κατρίν Ντενέβ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ιστότοπος BNN. Προσποιούμενη ότι είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας, ο Cohuet κατάφερε να γλιστρήσει στην εκδήλωση. Μόλις ξεκίνησε η παρέλαση στην πασαρέλα, η Cohuet άνοιξε το πανό της και συμμετείχε στην πομπή των μοντέλων. Το πανό της έγραφε το σύνθημα: «υπερκατανάλωση ίσον αφανισμός».

Πηγή: ieidiseis.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα