Διεθνή

Πέθανε ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

"Ο Μπόμπι πέρασε όλη του τη ζωή στην εξοχή, έχοντας ελεύθερο χώρο για να τρέξει, χωρίς να περιορίζεται ποτέ από λουριά και αλυσίδες" - Πόσο ετών "έφυγε"

Parallaxi
πέθανε-ο-μπόμπι-ο-γηραιότερος-σκύλος-τ-1072974
Parallaxi

Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου, ο Μπόμπι, πέθανε σε ηλικία 31 ετών και 165 ημερών. Η συγκινητική ιστορία του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, ο Μπόμπι πέρασε όλη του τη ζωή σε ένα χωριό στην κεντρική Πορτογαλία και ανακηρύχθηκε ως ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο το Φεβρουάριο του 2023. Ο τίτλος αυτός του απονεμήθηκε από τα βραβεία Γκίνες, μετά τον θάνατο ενός αυστραλιανού τσοπανόσκυλου στα 29,5 έτη του περίπου.

Ο Μπόμπι ήταν ένα καθαρόαιμο Rafeiro Alentejano, μια ράτσα που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι ως φύλακα για τα πρόβατά τους. Τα συγκεκριμένα σκυλιά συνήθως ζουν 12 με 14 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ο Μπόμπι έζησε πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με το προσδόκιμο ζωής της ράτσας του.

Το αφεντικό του γηραλαίου Μπόμπι, Leonel Costa, αποδίδει την ασυνήθιστη μακροζωία του στο ήσυχο περιβάλλον όπου ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και στην καλή του διατροφή. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Costa, ο Μπόμπι πέρασε όλη του τη ζωή στην εξοχή, έχοντας ελεύθερο χώρο για να τρέξει, χωρίς να περιορίζεται ποτέ από λουριά και αλυσίδες, ενώ απολάμβανε καθημερινά «ανθρώπινο φαγητό».

Η αγάπη του Μπόμπι για τη ζωή είναι εμφανής από τη γέννησή του. Όταν ήταν μικρό κουτάβι, η οικογένεια του Costa είχε πολλά ζώα και λίγα χρήματα και έτσι ο πατέρας του συνήθως έθαβε τα μικρά κουτάβια, αντί να τα κρατήσει μαζί του. Όμως ο Μπόμπι κατάφερε να γλιτώσει και κρύφτηκε πίσω από μια στοίβα ξύλα.

Μετά από λίγες ημέρες, ο Costa και τα αδέρφια του βρήκαν το μικρό κουτάβι και κράτησαν την παρουσία του μυστική για μέρες, μέχρι που ο Μπόμπι άνοιξε τα μάτια του.

«Ήξερα ότι εάν άνοιγε τα μάτια του, μετά οι γονείς μου δεν θα μπορούσαν να τον θάψουν», είχε πει σε συνέντευξή του ο Costa.

«Αν και ξεπέρασε σε ηλικία κάθε σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη Γη δε θα μπορούσαν να είναι ποτέ αρκετές για εκείνους που τον αγαπούσαν. Αντίο Μπόμπι», είπε η κτηνίατρος του Μπόμπι, Karen Becker, ανακοινώνοντας το θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bobi (@bobiportugal)

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα