Διεθνή

Ρίσι Σουνάκ: Απάντηση στα τρανσφοβικά σχόλια του έδωσε το Βέλγιο

«Μην συντάσσεσαι με τους πραγματικούς νταήδες Ρίσι Σουνάκ»

Parallaxi
ρίσι-σουνάκ-απάντηση-στα-τρανσφοβικά-917560
Parallaxi

Αντιδράσεις έφεραν νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ρίσι Σουνάκ στο περιθώριο του συνεδρίου των Τόρις, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να δηλώνει «δεν πρέπει να μας εκφοβίζουν ώστε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχει όποιο φύλο θέλουν. Δεν μπορούν. Ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα γυναίκα. Αυτή είναι η κοινή λογική».

Τα λόγια αυτά ερμηνεύονται από αναλυτές ως μια προσπάθεια από τον πρωθυπουργό να απευθυνθεί στους ακραίους Βρετανούς ψηφοφόρους με στόχο να μαζέψει τα πολύ χαμηλά ποσοστά του κόμματός του, όμως έρχονται λίγες ημέρες αφότου δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που δείχνουν ρεκόρ εγκλημάτων μίσους κατά των τρανς ατόμων σε Αγγλία και Ουαλία.

Στον Σούνακ απάντησε με νόημα η Πέτρα ντε Σούτερ, τρανς αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου, κάνοντας λόγο για δηλώσεις πολύ απογοητευτικές.

«Τα λόγια αυτά τρέφουν την τρανσφοβία και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και δεν αποτελούν απειλή για άλλους. Μην συντάσσεσαι με τους πραγματικούς νταήδες Ρίσι Σουνάκ» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα