Διεθνή

Ρωσία: Ανακοίνωσε ένταλμα έρευνας κατά του προέδρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Τι αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών

Parallaxi
ρωσία-ανακοίνωσε-ένταλμα-έρευνας-κατ-1023992
Parallaxi

Η Ρωσία προσέθεσε σήμερα τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), τον Πολωνό Πιοτρ Χοφμάνσκι, στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον λόγο.

«Καταζητείται στο πλαίσιο ποινικής έρευνας», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών για τον πρόεδρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη βάση δεδομένων του για τα καταζητούμενα πρόσωπα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Tass και Ria Novosti.

Το Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε την άνοιξη ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον ρόλο του στην αναγκαστική μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Αν και η Ρωσία δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, ο Ρώσος πρόεδρος εμποδίζεται κατά συνέπεια στις διεθνές μετακινήσεις του εξαιτίας αυτής της απειλής σύλληψης. Έτσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη μετάβαση στη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική τον περασμένο Αύγουστο.

Από τον Μάιο, η Μόσχα έχει θέσει τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν, στο κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η επίτροπός του για τα παιδιά, Μαρία Λβόβα-Μπελόβα, κατηγορούνται από το ΔΠΔ για έγκλημα πολέμου λόγω της «παράνομης μεταφοράς» χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία. Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες.

Πηγή: Tass, Ria Novosti

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα